• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alesandra Ambrozio: Anđeo koji je nosio "najteža krila na svetu", i to tokom trudnoće

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojam superžene danas proslavlja 42. rođendan

  • 0
Alesandra Ambrosio Alesandra Ambrosio; Foto: Tanjug/AP

Kada pričamo o supermodelima, tim bićima perfektnih simetrija, glamuroznog hoda i neodoljivog osmeha, ne možemo da ne primetimo da su Brazilke jedne od najdominantnijih modnih heroina.

Danas, ipak, nećemo govoriti o nekadašnjoj "srpskoj snajki" Adrijani Limi ili neverovatnoj Žizel Bundšen, već o Alesandri Ambrozio, ženi za čiju lepotu zna ceo svet.

Detinjstvo i ulazak u svet modelinga

Alesandra Korina je odrasla u Brazilu, u skromnoj porodici, kao jedna od dve ćerke. O njenim korenima se zna veoma malo.

Sa 11 godina manekenka se podvrgla estetskom zahvatu kako bi regulisala problem "klempavosti", nakon čega je pretrpela komplikacije koje su je ostavile u bojazni od plastične hirurgije u daljjem životu.

Sa 14 već je krenula da se probija na scenu, njene prve dve velike kampanje bile su naslovnica "Elle" časopisa i poziranje za "Guess".

Kada je jednom "ušetala" na velika vrata modelinga, ostvarenja nisu prestala da se nižu, u međuvremenu sarađivala je sa svim velikim imenima luksuznih brendova. Bila je na naslovnicama "Voga", "Kosmopolitena", "Glamura" i mnogih drugih prestižnih modnih časopisa.


15-godišnja karijera Viktorijinog anđela

Brazilska lepotica postala je zaštitno lice "Viktorija Sikret" brenda 2004. godine, a karijeru je okončala čak 15 godina kasnije, 2017. ostavljajući neizbrisiv trag.

Naime, Alesandra je 2005. šetala pistom u donjem vešu napravljenom isključivo od slatkiša, a 2011. ponela je "najteža krila na svetu" - od 14 kilograma i to dok je bila u drugom stanju.

Alesandra Ambrosio,  Victoria's Secret Fashion Show Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

- Radila sam trening u bekstejdžu pre izlaska na pistu, kao da će to zaista napraviti razliku. Sve koleginice bi se okupile iza scene i par minuta pre početka nastupa krenule sinhronizovano da vežbaju sa mnom - govorila je manekenka za "Insider".

Ova neverovatna 42-godišnjakinja šetala je u bikiniju za fešn šou, samo tri meseca posle prvog porođaja.

2012. Adrijana Lima i Alesandra ponele su najskuplje dijamantske grudnjake na svetu, a svaki je koštao 2,5 miliona dolara.

Takođe, manekenka je prvi "glasnogovornik" ovog brenda, te je time još ranih 2000. dokazala da njen poziv nije samo o lepoti, već i o biznisu i elokventnosti.

- Mislim da su ranije supermodeli živeli taj rokerski život sa raznim zabavama, a danas su više usredsređene na razvijanje biznisa, stoga nas industrija shvata ozbiljnije - govorila je. 

Privatan život

Alesandra je bila verena za američkog biznismena Džejmija Mazura, sa kojim ima dvoje dece, a par se razišao deceniju kasnije, 2018, navodno zbog Džejmijeve nevere s njihovom zajedničkom prijateljicom - pevačicom Lord.

Danas je nekadašnja manekenka uspešna vlasnica više bjuti brendova i ambasador Nacionalnog udruženja za multipla sklerozu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spoj sajber kriminala i manekenstva - predstavljamo vam Anastasiju Despotović

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona