• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepotica ovogodišnje Evrovizije: Anđeosko lice, stas manekenke i performans poput svetske zvezde

Vreme čitanja: oko 2 min.

Noa u svojoj porodičnoj lozi ima žrtve nastradale u Holokaustu, te je tokom karijere u njihovu čast snimila i pesmu na ovu temu

  • 1
Evrovizija Liverpul 2023 Izrael Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Evrovizija je takmičenje koje svake godine okuplja mnoštvo talentovanih ljudi. Neki se ističu po svom ekscentričnom stilu, neki po velikom rasponu glasa, zanimljivom performansu, a, ponekad, naiđe osoba koja je "paketić" u kom se nalazi više kvaliteta koji čine kompletnog izvođača.

Ove godine, čini se kao da su na sceni supermodeli vrhunskog umeća, pa prosto ne možemo da se odlučimo koja žena je najlepša.

No, Noa Kirela, predstavnica Izraela, jeste 22-godišnjakinja koja je ostavila veliki utisak kako na publiku, tako i na medije.

Noa je ujedno i tekstopisac, glumica, plesačica i televizijska voditeljka. Osvojila je MTV evropsku muzičku nagradu za najbolju izraelsku glumicu u periodu od 2017. do 2022. godine.

Sa svojom pesmom "Unicorn" i eksplicitnim nastupom ostavila je sve bez daha.

Detinjstvo 

Kirel je rođena i odrasla u Izraelu, kao najmlađe dete Ilane i Amira Kirela - izvršnog direktora enormnog preduzeća "Glassco Glass" - prenosi "Wikipedia".

Roditelji su joj na rođenju dali ime Noja, ali nakon što joj je kao dvomesečnoj bebi dijagnostikovana teška bolest bubrega, rabin je predložio promenu imena u Noa (što na hebrejskom znači "pokret"). 

Uspeh u muzičkim vodama

Noa se prvi put pojavila u dokumentarnoj seriji "Pushers", koja prati roditelje koji podstiču svoju decu na uspeh u različitim oblastima. U emisiji su bili ona i njen otac, koji je finansijski podržao početak njene karijere.

Godine 2015. objavila je svoju prvu pesmu na "Jutjubu" pod nazivom "Medabrim". Nakon uspeha, te godine je objavila još jednu pesmu pod nazivom "Killer". Spot sa provokativnim scenama vinuo ju je u sam vrh estradnog neba, te je nastavila da snima rekordnom brzinom, a zatim su usledile i razne muzičke nagrade. Ona se potom oprobala u ulozi voditeljke, a kasnije i glumice.

Krunu njenog uspeha dobila je 2018. kada je pozvana u žiri emisije "Ja imam talenat", mesto rezervisano samo za afirmisane zvezde u državi.

Godine 2021. potpisala je ugovor sa američkom producentskom kućom "Atlantic records" i to joj je otvorilo vrata za proboj na svetsko tržište, a posebno se izdvojio singl "Thought about that".

Za predstavnika Evrovizije izabrala ju je izraelska medijska korporacija, s obzirom na to da oni ne održavaju takmičenje u kome se pobednik bira na osnovu glasova publike. Kireli nije bila sigurna da li da prihvati ovaj poziv jer se u tom periodu bavila i glumačkom karijerom, snimajući film i seriju istovremeno.

No, drago nam je da jeste prihvatila, s obzirom na to da ova mlada žena ima šta da pokaže.

Naime, ona nije samo performer pesme "Unicorn", takođe je i kompozitor i tekstopisac pomenute numere.

Posebne počasti

Posebna godina za ovu izraelsku lepoticu bila je 2020.

Naime, ona je u februaru iste godine bila pozvana da se priključi Izraelskim odbrambenim snagama. Poziv je prihvatila oberučke i postala je član jedinstvenog vojnog orkestra.

Dobila je počasno otpuštanje 2022, ispunivši dvogodišnju službu.

Noa u svojoj porodičnoj lozi ima žrtve nastradale u Holokaustu, te je u njihovu čast snimila pesmu na ovu temu.

Mi naravno, navijamo za našeg predstavnika, a ovoj čarobnoj devojci želimo svu sreću!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Luka Blek pred polufinalni nastup "napunio baterije": Ponovo nosi jastoga sa sobom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari