• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Životna priča bivše srpske snajke: Viktorijin anđeo koji je hodao pistom 19 godina i tako postavio rekord

Vreme čitanja: oko 4 min.

Žena koja je intrigirala svet kako svojom lepotom i uspehom, tako i tradicionalnim radikalnim uverenjima

  • 1

Opšte poznato nepisano pravilo je da su Brazilke najlepše žene sveta, a u prilog tome ide činjenica da su jedne od najuspešnijih supermodela upravo ovog porekla.

O Žizel Bundšen smo već pisale, te ćemo se danas posvetiti Adrijani Limi - najdražoj manekenki u srpskom narodu.

Žena prodornih neboplavih očiju, krupnog osmeha i tamnoputog tena, očarala je svet kada se pojavila 1999. godine. Naime, Adrijana je stigla na scenu u času kada se čuvena postava prvih supermodela polako razilazila a svet očajnički žudeo za novim licem.

- Brazilke su od malena učene da vode računa o sebi, zato stare lepo i prirodno. Što se tiče mode, ključ leži u stamini i samopouzdanju, moda je energija i osećaj - govorila je svojevremeno.

Detinjstvo i vrtoglavi uspon u svetu modelinga

Lima je rođena u Salvadoru od strane oca stolara i majke socijalne radnice. Otac ih je napustio ubrzo po njenom rođenju, te je Adrijanu odgajila samohrana majka.

U svojim intervjuima najpoznatiji "Viktorijin anđeo" često je naglašavao kako nije želeo da bude deo modne industrije.

- U detinjstvu sam maštala da budem pedijatar ili monahinja - isticala je Adrijana.

Njena lepota je vanvremenska a za to je zaslužan miks brazilskih, afričkih, japanskih i indijskih gena.

Kao i većina poznatih renomiranih supermodela - "otkrivena" je vrlo rano. Sa 15 godina već je osvojila prvo mesto na Fordovom takmičenju "Brazilski supermodel", a godinu dana kasnije preselila se u Njujork i potpisala ugovor sa najprestižnijom modnom agencijom "Elite Model Management".

Godine 1997. debitovala je na Nedelji mode u Njujorku, a 1998. uradila je prvu naslovnicu za tadašnji prestižni magazin "Marie Claire Brazil".

Njena karijera je potom dostigla enorman uspeh jer je za kratak period od dve godine dobila najveću čast; naime, Adrijana je 2000. dospela na naslovnicu časopisa "Vogue" - priznanje koje se smatra krunom karijere jednog modela.

Početak novog milenijuma svakako je bio prekretnica u životu manekenke s obzirom na to da je tada potpisala ugovor sa "Victoria's secret" brendom i zvanično postala njihov "anđeo".

No, ona nije bila samo jedna u nizu manekenki koje se "hodale" za ovu modnu kuću. Adrijana je bila lider.

Otvorila je šou pet puta u njenoj karijeri, a poslednji put je to uradila 2012. godine, samo mesec i po dana nakon što je na svet donela drugo dete po redu.

Njene koleginice Žizel Bundšen, Alesandra Ambrosio i ona nosile su najskuplji donji veš ikada napravljen. U kampanji "Fantasy bra", svaka od njih nosila je dijamantski grudnjak vredan pet miliona dolara.

 - Manekenstvo je težak posao, koleginice su ti rivalke pa to malo baca senku na percepciju stvari - naglašavala je Adrijana.

Međutim, saradnje sa luksuznim brendovima, poput "Prada", "Maybelline", "Versace", "Armani", "Guess", "Bulgari", "DKNY", "Givenchy", "Louis Vuitton" i razne druge, nisu prestajale da se nižu.

Godine 2014. ponela je titulu "drugog najplaćenijeg supermodela na svetu", a samo četiri godine kasnije povukla se sa piste. Kada je imala 37 godina, odradila je svoj poslednji "catwalk" kao Viktorijin anđeo i tako se oprostila od duge, zadivljujuće karijere.

Privatan život

Adrijana je intrigirala javnost svojom lepotom, manirima i skromnošću, muškarci su joj se divili i "bacali pod noge", no, ona je bila odlučna da čeka onog pravog i "čuva se za brak".

Od 2001. do 2003. bila je u vezi sa poznatim muzičkim izvođačem Leni Kravicom, a par je tokom zajedničkog života objavio i veridbu. Pošto do venčanja nije došlo, njhova veza nikada nije bila fizički konzumirana.

Nju 2006. godine časopis "GQ" proglašava najseksepilnijom "devicom" na ovoj planeti, a ona je ovako govorila na tu temu:

- Ja sam posvećena katolkinja koja ide na misu svake nedelje. Za mene je intimni odnos nešto što treba da se desi posle braka i muškarci moraju da poštuju taj izbor. Ukoliko ga ne poštuju, to znači da me ne žele dovoljno. Pre izlaska na pistu uvek nosim Bibliju sa sobom.

- Mene ne zanima stil i novac, muškarac mora da ima srce, ličnost i da bude pristojan prema svima; uvek gledam kako tretira konobara, taksistu i druge ljude u uslužnoj delatnosti. Ne volim agresivne ljude - pričala je Lima.

Sreća joj se osmehnula 2008. kada je upoznala srpskog košarkaša Marka Jarića kome je izrekla sudbonosno "da" godinu dana kasnije, a par je u braku dobio dve ćerkice.

Adrijana Lima i Marko Jarić

Foto: Profimedia

Razveli su se 2016. godine, kako navode tabloidi, zbog košarkaševog neverstva. Tada je manekenkina izjava; "Neću plakati za tobom, moja maskara je preskupa" postala viralna.

Ali, tu se sreća ne završava za ovu fatalnu i tradicionalno vaspitanu ženu.

Adrijana je svog sadašnjeg partnera Andrea Lemera upoznala 2021. a 2022. podarila mu je dečaka.

- Verujem da se prava ljubav dešava samo jednom. Možeš biti u zabludi i misliti da si zaljubljen i voljen kada zapravo to nisi. Prava ljubav je drugačija - ističe Adrijana.

Adrijana Lima i Andre Lemers, Adriana Lima, Andre Lemmers

Foto: Profimedia/ALEXJR / BACKGRID

Po svemu sudeći, ovo je žena koja je kroz život koračala hrabro a ispravno, ne plašeći se da će je nepopularni društveni stavovi sprečiti u karijernom usponu ili ljubavnoj sreći. Nikada nije bila deo skandala i za nju su sve kolege uvek imale reči hvale. Ona ide uzdignute glave, srećna i ispunjena.

- Volela bih da ljudi vide dalje od mog lica i tela, volela bih da vide um - objasnila je Adrijana, a prenosi "People".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Adrijana Lima poslednji put prošetala pistom kao anđeo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Xy

    15. maj 2023. | 09:57

    Ma da. A koliko ih je bilo onako uz put?

    Podelite komentar