• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Poznata je po mačijim ušima, ali i po lavljem srcu: Ariana Grande, devojka koja je okusila gorčinu slave

Vreme čitanja: oko 4 min.

Od slatke i šašave crvenokose devojke, do jedne od pop ikona današnjice

  • 0
Ariana Grande Foto: Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia

Ariana Grande je američka pevačica, glumica i tekstopisac. Žena velikih potencijala i veliko ime na svetskoj estradi dva puta je proglašena za jednu od najpoznatijih ženskih ličnosti i najvećeg influensa na svetu.

Ona je odmalena je gradila uspeh, a od kada se pojavila pa sve do danas, postala je uzor mnogim devojčicama. Njen glas, ali i čuveni visoki rep i mačije uši noseće su asocijacije na ovu pevačicu.

Mladost

Ariana Grande-Butera je rođena 26. juna 1993. godine u Boka Ratonu na Floridi. Ćerka je Džoan Grande, direktorke firme proizvođača komunikacione i bezbednosne opreme u vlasništvu porodice Grande od 1964. godine i Edvarda Butera, vlasnika firme za grafički dizajn u Boka Ratonu.

Ariana je italijanskog porekla i sebe je opisala kao italijansku Amerikanku sa sicilijanskim i abruceskim korenima. Ima starijeg polubrata, Frenkija Grandea, koji je performer i producent. Njena porodica se preselila iz Njujorka na Floridu pre njenog rođenja, a roditelji su joj se razdvojili kada je imala osam ili devet godina.

Ariana ima blisku vezu sa svojom bakom po majci Mardžori Grande, poznata čitavom svetu kao njena "Nana". Vodi je skoro svuda sa sobom. Često je za svoju baku rekla kako je ona zasigurno njen najveći fan i da se istinski raduje svaki put kad izađe na binu, kao da je prvi put.

Ariana Grande Foto: MOSA / Backgrid UK / Profimedia

Kao dete je nastupala sa dečjim pozorištem igrajući svoju prvu ulogu glavnog lika u mjuziklu"Eni". Što je bila samo jedna od mnogih uloga u pozorištu. Sa osam godina je nastupala u karaoke salonu na brodu za krstarenje i sa raznim orkestrima.

Karijera

Sa 13 godina je odlučila da želi ozbiljno da se bavi pevanjem, iako je pozorište veliki deo njenog života. Ubrzo odlazi u Los Anđeles kako bi se upoznala sa menadžerima, kojima je bila jako simpatična jer je želela da snimi "R&B" album. Sa dugaricom se preselila u Njujork, kada se priključila "Brodveju", koji je ubrzo njeno ime provukao kroz veliki broj kontakta. Već 2009. godine dobija poziv da se pojavi u novoj tinejdžerskoj seriji "Viktorius". Njena uloga crvenokose, zbunjene i vesele devojke ju je proslavila. Iako joj je ta uloga otvorila mnoga vrata, Arianu je ipak privlačilo više pevanje i karijera gde je jedno sa muzikom.

Dok je glumila u seriji, pored njenog pevanja kroz tu ulogu, postavljala je svoje snimke kako peva velike hitove popularnih pevačica, a pažnju muzičkih kuća privukla je kada je postao popularan snimak na kome pevajući dostiže "zvižduk"- notu, po kojoj je prepoznatljiva i Maraja Keri.

Ubrzo su počele ponude da se nižu, a svoj prvi singl snimila je 2011. godine pod nazivom "Put Your Hearts Up". Nakon pojavljivanja u još jednoj tinejdžerskoj seriji, odlučuje da 2013. godine izbaci svoj prvi album na kome je radila duže od tri godine. Na albumu se pojavljuju i drugi pevači kao i reperi poput Mek Milera, koji joj kasnije postao i dečko.

Ariana je dobro upamćeno lice među tinejdžerkama i devojčicama, zbog karaktera, ali i stila. Prepoznatljiva je po visoko vezanom repu, ajlajneru i mačijim ušima. Na svojim naslovima je uvek u visokim štiklama, a ubrzo je proslavila i kombinaciju dubokih čizama i oversajzd dukserica.

Iste godine osvaja svoje prve nagrade kao pevačica, a već sledeće pevala je u  Beloj kući za tadašnjeg predsednika i prvu damu. Od tada nijedna pesma ne prolazi bez velikog publiciteta, ali i nagrada.

Dve tragedije

Za fanove je priredila svetsku turneju 2015. godine, nakon čijeg uspeha se odmah po povratku posvetila narednim albumima. Sledeće godine je počela da se zabavlja sa Mekom Milerom, reperom sa kojim je počela i da deli binu.

Stvaralaštvo, pojavljivanje u filmovima i mnoge druge stvari nizale su se za ovu pop zvezdu. Međutim, 2017. godine se na njenom koncertu u Mančesteru dogodila velika tragedija. Malo nakon završetka koncerta jedan terorista izvršio je suicid, aktivirajući bombu. Ranjeno je oko 800 ljudi, a poginule su 22 osobe.

Ariana se neko vreme povukla iz javnosti, ali ubrzo se vraća sa koncertom posvećenim žrtvama u Mančesteru, na kom su joj na bini pružili podršku njene kolege. Tada su je po medijima proglasili "Ženskim izvođačem godine".

Ariana Grande Foto: Splash News / Splash / Profimedia

Naredne 2018. godine se razilazi sa Mekom Milerom, sa kojim ostaje u dobrom odnosu i nešto kasnije počinje vezu sa komičarem Pitom Dejvisonom, sa kojm se verila pet meseci kasnije.  Međutim, u septembru iste godine Mek Miler umire od predoziranosti, što je Arianu dotuklo. Postavila je nekoliko slika njega i nje i napisala veoma dirljive tekstove. Kasnije ga i pominje u jednoj pesmi kao anđela.

Ubrzo je raskinula i sa Pitom, te je odlučila da se posveti sebi i svom životu.

Nastavila je marljivo da snima albume i znenađuje fanove i time pokazala snagu koju nosi u sebi. U emisijama je počela da pokazuje i svoju šaljivu stranu, kada je krenula da otkriva svoj talenat za imitacije, koje su ubrzo postale pravi hit.

Godine 2020. počinje da se zabavlja sa Daltonom Gomezom, agentom, sa kojim je danas u srećnom braku. Fanove to posebno raduje, jer smatraju da je ona osoba koja je zaslužila takvu sreću, nakon što je doživela ovakvo lomljenje srca.

Svoju sreću redovno deli na svojim društvenim mrežama, prenosi "Wikipedia.org".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Umesto lepog lica slavne pevačice, istetovirao je - čudovište!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona