• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Životna priča lepotice sa Barbadosa: Od teškog detinjstva i nasilnog partnera do moćne žene i majke

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iz svake situacije je izvukla najbolje

  • 0
2023 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: Tanjug/AP

Tamnoputa lepotica prodornih zelenih očiju pojavila se pre 18 godina na javnoj sceni i odmah osvojila srca publike. Robin Rijana Fenti rođena je 20.02.1988. godine na Barbadosu. Odrasla je u bungalovu zajedno sa svoja dva mlađa brata.

Njena životna priča je vrlo zanimljiva i nimalo laka.

Na njeno detinjstvo su duboko uticali bračni problemi njenih roditelja i borba oca sa zavisnošću od droge i alkohola, što je na kraju dovelo do njihovog razvoda kada je ona imala 14 godina.

Kao tinejdžerka, Rijana se okrenula muzici kako bi pobegla od kućnih nevolja i formirala je muzički trio sa dve drugarice iz razreda, piše hellomagazine.

Godine 2004. prijavljuje se na izbor za mis srednje škole, gde uz osvajanje prvog mesta pokazuje i svoje glasovne sposobnosti pesmom "Hero" od Maraje Keri.

Rijanu je primetio muzički producent Evan Rodžers, i to za vreme letovanja u njenom rodnom gradu. Potpuno oduševljen njenim glasom, ponudio joj je ugovor. Ubrzo posle šesnaestog rođendana, Rijana se preselila u dom Rodžersovih u Konektikatu.

Karl Starken joj je pomogao da snimi prvi demo-snimak koji je došao do poznatog hip-hop pevača Džej-Zija.

Svetska slava

Svoj prvi veliki uspeh Rijana je postigla već prvim singlom"Pon de Replay" i albumom "Music of the Sun" 2005 godine. Za manje od godinu dana objavila je drugi album "A Girl Like Me.

Međutim, svetsku slavu dostigla je tek trećim albumom "Good Girl Gone Bad", koji je objavljen 2007. godine. Pesma Umbrella je postala najprodavaniji singl svih vremena, a Rijana je proglašena za divu godine. 

Riri je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih pevačica svih vremena.

Uz to, stvorila je i marku veša "Savage X Fenty" s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do sada bilo usmereno gotovo isključivo mršavicama. Pored toga stvorila je i kozetički brend "Fenty Beauty".

Moćna žena

Rijana je bila proglašena nacionalnom junakinjom republike Barbados, a na "Forbes" listi najmoćnijih žena zauzela je 68. mesto.

Forbes je otkrio da je pevačica, najpoznatija po numeri "Diamonds" milijarderka, zahvaljujući uspehu njene kozmetičke linije "Fenti Beauty".

Ljubavni život

Rijanu su 2007. godine povezivali sa pevačem Omarionom, ali to nije potvrđeno. Iste godine na jednom festivalu poljubila se s glumcem Džošom Hartnetom i tako ozvaničila vezu koja je nije dugo potrajala. Međutim, Rijanina najveća ljubav bio je Kris Braun.

Sve je počelo 2008. godine kada se pevačica u repera zaljubila na prvi pogled. Rijana i Kris u februaru 200.9 godine su se posvađali i fizički obračunali.

Da par ima problema, javnost je saznala početkom 2009. kada su bili umešani u jedan od najvećih skandala u Holivudu. Ona je, naime, trebalo da peva na dodeli Gremija, ali je taj nastup iznenada bio otkazan. Ubrzo je otkriveno da Rijana nije nastupila jer ju je njen dečko pretukao.

Kris je ubrzo uhapšen, a u javnosti je objavljena fotografija pretučene Rijane.

Pevačica je svedočila na suđenju i on je osuđen na pet godina uslovno, uz zabranu prilaska na 50 metara, osim na javnim događajima gde je udaljenost smanjena na 10 metara. Zabrana je ukinuta posle dve godine i tada je počelo da se šuška kako su među njima ponovo sevnule varnice. Rijana je tek u intervjuu Opri Vinfri priznala da su njih dvoje ponovo izgradili međusobno poverenje i da su sada bliski prijatelji.

Sreću je pronašla u zagrljaju dečka Asap Rokija s kojim je dobila sina, a sada čekaju i drugo dete.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona