• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sofija Milošević u ulozi omiljene lutke: "Mislim da će ovaj film dosta da promeni pogled na barbi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sofija je svojim izgledom i haljinom iz sopstvene kolekcije, koju su nosile i njene drugarice, napravila pravi barbi doživljaj

  • 3

Holivud ima Margo Robi, a mi imamo Sofiju Milošević. I obe su barbi!

Posle Holivuda film je predstavljen i domaćoj publici, koja je u Beogradu uplovila u avanturu o kojoj priča ceo svet. Distributer filma "Barbie" u Srbiji je Blitz Film & Video Distribucija, ekskluzivni distributer Warner Bros-a. U njihovoj organizaciji održana je i glamurozna srpska pretpremijera svetske ružičaste avanture za sve generacije.

Manekenka i modna kreatorka Sofija Milošević jedna je od saradnica na promociji filma "Barbi", a sinoć, na srpskoj pretpremijeri, pojavila se u prepoznatljivom stilu. Roze boja, šljokice, plava kosa i vitka građa - to je prva asocijacija na čuvenu lutku, ali Sofiji se mnogo više dopada kako danas gledamo na barbi i kako sve ona može izgledati.

- Mislim da nova barbi treba da bude inspiracija devojčicama. Barbi koja više nije samo plava, već barbi koja poznaje sve oblike tela, visinu, boje kože, seksualnog opredeljenja. Ona treba da bude i dalje inspiracija, ali u nekom novom obliku. Mislim da će i ovaj film dosta da promeni pogled na barbi.

Više od šest decenija nakon što je "Mattel" prvi put počeo da proizvodi svoju prepoznatljivu liniju modnih lutaka, barbi redovno ima porast u raznolikosti, jer proizvođač proširuje repertoar brenda tonova kože, tipova kose, oblika tela i invaliditeta u nadi da će deca ostvariti bolju i edukativniju interakciju sa lutkom.

Mašta devojčica raste i cveta dok se igraju sa barbi lutkom. Igra se ne zaustavlja samo na odlukama o tome šta će barbi obući ili kuda će se uputiti, već sa ponudom barbi lutaka koje imaju određeno zanimanje devojčice mogu i sebe kroz igru zamisliti u sličnoj ulozi. Jer barbi može sve. Ona može da bude doktorka, novinarka, inžinjerka, prodavačica, astronautkinja, pilotkinja. Sve te barbike su inspirisale devojčice da razmišljaju o beskonačnim mogućnostima svoje budućnosti i podstakle ih da ostvare svoje snove.

Barbi je kroz dugi niz godina pratila i napredak ženske istorije i pokazala devojčicama širom sveta šta bi sve moglo da se desi ako se usude samo da sanjaju. Lutke su puštene u prodaju slaveći lepotu u različitim kulturama, kao i odajući počast ženama iz prošlosti i današnjice koje su zavredele pažnju svojim delima. Od Pokreta za građanska prava i talasa feminizma koji su iz njega proizašli do uspona žena u radnoj snazi i današnjih tema koje utiču na devojčice, barbi je odigrala uticajnu ulogu u očuvanju prošlosti i oblikovanju budućnosti.

- Mislim da je sad napravljen pravi bum i da će barbika biti još dugo omiljena lutka novim mladim naraštajima - saglasna je Sofija.

Spomenula je i da je ovo neki vid ostvarenja sna, da nakratko postane barbi i da joj je drago što je takva prisustvovala ovom događaju. Prisetila se i vremena kada je kreirala odeću za svoje barbike.

- To su bile neka stare potkošulje, koje sam ja uzimala od svoje bake, imale su neke cvetove, koje sam ja sekla i bilo je preslatko sad kada gledam, ali ništa nalik ovome - osvrnula se Sofija na njen sadašnji rad u industriji modnog dizajna.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • teorija zavere

    20. jul 2023. | 15:11

    Koliko plastike na jednom mestu...

    Podelite komentar

  • ...

    20. jul 2023. | 16:20

    Nikad ruznija "Barbika"...unististe mi detinjstvo!!!

    Podelite komentar

  • C he

    20. jul 2023. | 16:55

    Uh...al je proračunata i odbojna..

    Podelite komentar