• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa Šeherezada srodnu dušu našla je pred kamerama, a sada pravi hranu u svom kafiću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa turska glumica postala je poznata našoj javnosti posle emitovanja popularne serije

  • 0
Berguzar Korel Foto: Instagram/berguzarkorel

Ako ste gledali poznatu tursku seriju "Šeherezada" koja se pre nekoliko godina emitovala kod nas, onda vam je sigurno poznato lice glavne junakinje Berguzar Korel.

Ova lepa glumica pobrala je simpatije srpske javnosti, što se i dokazalo kada su ona i suprug posetili našu zemlju.

Berguzar (40) je rođena u Istanbulu, u kom je i provela detinjstvo. Vuče korene sa Krita, ali i iz Albanije po majčinoj strani, piše "Wikipedia". Iako su joj oba roditelja glumci, u detinjstvu je jako volela odbojku, čak se i bavila ovim sportom i bila član nekoliko klubova, ali joj je sudbina drugačije bila naklonjena, pa nije nastavila sa njom.

Takođe, volela je ples i svirala klavir.

Diplomirala je na Univerzitetu lepih umetnosti, a glumom je počela da se bavi još u studentskim danima; među prvim ulogama bila joj je ona u kratkom filmu "Slomljeni životi" 1998. godine. Uzimala je časove kod Suzan Baston koja je bila mentor Nikol Kidman i Tomu Henksu.

Njena prva uloga na filmu bila je lik Lejle u "Dolini vukava: Iran", a posle toga su počele da se ređaju uloge uglavnom serijske, a ona koja je najveći trag ostavila u njenoj karijeri jeste poznata "Šeherezada".

Tokom snimanja ovog popularnog projekta osvojila je srce jednog od najšarmantnijih neženja u Turskoj, Halita Ergenča. Dobili su sina Alija 2010. godine, sina Hana 2020. i ćerku Lejlu 2021. godine, koju je nazvala po svojoj prvoj ulozi na filmu.

Dva puta je dobijala nagradu za najbolju glumicu.

Društveno je aktivna, a organizovala i Ulično pozorište za decu, piše "Superstar bio". Ima jako lep glas, pa je i izdala muzički album 2016. godine.

Čuva svoj privatni život i novinari jako malo znaju o njoj i njenoj porodici. Ipak, skoro se saznalo da je otvorila jedan kafić u rodnom gradu u kom se prodaju kulinarski proizvodi po njenom receptu, piše "Cultureoeuvre.com". Redovno posećuje teretanu i vodi računa o izgledu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sofija Milošević o "Barbi" filmu: Šta barbi lutka znači devojčicama?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona