• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dajan Lejn: Majka je kidnapovala, nazivali su je novom Grejs Keli i snimala je scene sa bivšim mužem Hale Beri

Vreme čitanja: oko 2 min.

Američka glumica delila je kadar sa brojnim poznatim kolegama

  • 0
Diane Lane Foto: Shedrick Pelt / Getty images / Profimedia

Dajan Kolin Lejn (58) je američka glumica koja je rođena i odrasla u Njujorku.

Njena majka je bila pevačica u noćnom klubu i bila je Mis Plejboja 1957. godine, a otac joj je bio dramski učitelj na Menhentnu. Nažalost, kada je Dajan imala 13 dana roditelji su joj se razveli, a potom je se majkom i sestrom otišla u Meksiko. Kasnije je njen otac dobio starateljstvo nad njom, ali kada je imala 15 godina odselila se od njega i odletela sa prijateljem za Los Anđeles. Jednom prilikom je tokom  intervjua rekla da je to bio nepromišljen potez.

Ipak, kada je shvatila da je donela lošu odluku, preselila se kod porodice prijatelja kojima je plaćala kiriju, piše "Wikipedia". Upisala je srednju školu posle nekoliko kurseva, a onda ju je majka - kidnapovala i vratila u Džordžiju! Posle odluke suda, ipak se vratila kod oca i sa majkom nije razgovarala tri godine, ali su se ipak pomirile.

Sa 12 godina upisana je u srednju školu, a otprilike u to vreme, ponuđena joj je i uloga u jednoj predstavi u kojoj je igrala Meril Strip.

Njen debi na filmu bio je sa 14 godina u filmu "Mala romansa". Lorens Olivije, koji je igrao glavnu sporednu ulogu, nazvao ju je "novom Grejs Keli". Posle uloge u ovom filmu, Dajan se može pohvaliti da se pojavila na naslovnici "Time".

Posebno je pohvaljena i nagrađena za film Unfaithful iz 2002. godine, koji joj je doneo brojne nagrade kao i nominaciju za Oskara, Zlatni globus i nagradu Udruženje glumaca za najbolju glumicu. U tom filmu je snimala vrele scene sa bivšim mužem Hale Beri, Olivierom Martinez dok joj je suprug u filmu bio Ričard Gir.

Preko sveta filma je upoznala i prvog supruga. U Parizu je susrela sa Kristoferom Lambertom tokom promocije njegovog filma, kada su započeli kratkku vezu, ali su se ubrzo razišli. Nije ni sanjala da joj je on svakako suđen. Ponovo su se sreli dve godine kasnije u Rimu na snimanju zajedničkog filma gde su obnovili ljubav. Venčali su se u Novom Meksiku 1988. godine i u tom braku su dobili ćerku. Nažalost, razveli su se 1994. godine.

Dugo joj je trebalo da pronađe onog pravog posle nezgodnog razvoda. Ipak, 2003. godine verila se sa Džošom Brolinom, a sledeće godine su stupili u brak. Nažalost, ponovo nije imala sreće. Iste godine ona je pozvala policiju posle svađe sa njim jer ju je udario zbog čega je uhapšen, ali je ona odbila da podnese tužbu.

Deset godina kasnije stavili su tačku na taj brak.

Poznata po svestranosti i nekonvencionalnom stilu glume. Zanimljivo je da ju je jedna agencija za modele odbila za saradnju jer je imala prekratak vrat, piše "The famous people".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prelepa Sindi Kraford bez šminke u sauni pleni lepotom i krajem šeste decenije života

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona