• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirjana Joković odrasla u Zambiji, bila u usponu 80-ih, a onda se odselila u Ameriku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na radost domaćih gledalaca, uskoro ćemo je gledati u novoj seriji "Poziv"

  • 4
Mirjana Jokovic Foto: Wikipedia/SiefkinDR

Ko god je gledao film "Stršljen", jasne su mu njene glumačke sposobnosti. Mirjana Joković (55) je srpska glumica koju javnost željno čeka, da posle mnogo godina ponovo uživa u njenim ulogama.

Iako je rođena u Užicu, rano detinjstvo je provela u Zambiji gde je njen otac radio kao industrijski inženjer. Završila je Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu i ubrzo počela da igra u Narodnom i Jugoslovenskom dramskom pozorištu ali i na filmu i serijama.

Već prvim pojavljivanjem pred kamerama ostavila je veliki utisak na publiku koja ju je odmah zavolela. Bila je deo čuvene klase sa Vesnom Trivalić, Draganom Bjelogrlićem, Bodom Ninkovićem, Brankom Pujić, Srđanom Todorovićem, Miloradom Mandićem Mandom.

Možemo slobodno reći da su joj najpoznatije uloge Dina u televizijskom serijalu i filmu "Zaboravljeni" i Adrijana u "Stršljenu".

Ubrzo posle uspeha u ovim ostvarenjima otišla je da živi i radi u Americi. Razlog za to je ljubav. Muškarac koji joj je oteo srce je Srđan Milenković, ali se gotovo nikad ne pojavljuju u javnosti.

Zaposlena je kao direktor glumačke performanse, a uporedo radi i kao profesor glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, u blizini Los Anđelesa.

Mnogi nisu zapazili, ali igrala je u filmu "Sobarica i senator" u kom su glavne uloge imali Dženifer Lopez i Rejv Fajns, piše "Kurir".

Na radost domaćih gledalaca, uskoro ćemo je gledati u novoj seriji "Poziv", uzbudljivom trileru u kom igra bivšu policijsku inspektorku koja radi u kol-centru.

Vrlo vešto krije svoj privatni život, pa se malo i zna o njoj.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nije ni slutila šta je čeka na sceni: Srpska glumica zaprošena na daskama koje život znače

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Mrki

    17. avgust 2023. | 09:48

    Posle Sonje Savić,ubedljivo naaaajbolja glumica srednje generacije,naslednice ni na vidiku od mladjih .

    Podelite komentar

  • Jana

    20. avgust 2023. | 21:24

    Obozavam je toliko je IZVANREDNA DRAMSKA GLUMICA ,NAROCITO ZA DUBOKE LJUDSKE PSIHE,DA JOJ NEMA RAVNE OVDE A BOGAMI TESKO I U CELOM SVETU. Mirjana prenosi na nevideno istiniti nacin svoje duboke emocije,prosto zivi u kozi uloge koju tumači. Zaboravili ste UNDERGROUND,gde jednako ispoljava kako komične tako i tragične unutrasnje dogadaje glavnog zenskog lika. Ako je neko blati,onda iskljucivo iz duboke ljudske ljubomore na njeno glumačko umeće.

    Podelite komentar

  • KoKo

    24. januar 2024. | 10:52

    Mirjana Joković je fantastična glumica, meni lično najbolja iz te generacije, posebno joj "leže" dramski likovi.

    Podelite komentar