• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upoređuju je sa Odri Hepbern, a Odri Tatu vešto gradi svoj prepoznatljiv stil pun harizme i glumačkih veština

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavna glumica u popularnom filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen" brzo se vinula u zvezde, a slava je nije promenila

  • 0
Audrey Tautou Foto: Sergii Khandusenko / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odri Tatu (47) je francuska glumica koju najbolje poznajemo iz filma "Čudesna sudbina Amelije Pulen".

Ova lepa Francuskinja, koju mnogi nazivaju i dečačićem zbog njenog prepoznatljivog izgleda, rođena je u gradu Bomonu, ali je odrasla u Monlusonu. Najstarija je od četvoro dece, otac joj je bio zubar, a majka učiteljica. Interesantno je da je njen otac svakom detetu dao nadimak, a Odri je bila "kapljica" zbog njenih velikih očiju i figure, piše "En.24smi.org".

Mnogo voli životinje, pa je svoj posao povezivala sa njima, konkretno sa majmunima. Htela je da postane primatolog zbog fascinacije ovom vrstom životinja, ali se to ipak nije desilo.

U Pariz odlazi posle srednje škole kako bi studirala modernu književnost ali i glumu. Tokom studiranja je igrala u nekoliko kratkometražnih i celovečernjih studentskih filmova i serija.

Osvaja prvu nagradu za najbolju mladu glumicu 1998. godine na takmičenju "U potrazi za zvezdom", a dve godine kasnije osvaja i Cezara i Suzan Bjanketi nagradu kao najperspektivnija francuska mlada glumica.

Nije ni slutila da će samo godinu dana kasnije igrati u romantičnoj komediji koja će joj obeležiti karijeru, a u pitanju je film "Čudesna sudbina Amelije Pulen".

Ubrzo staje u kadar sa legendarnim Tomom Henksom u ekranizaciji knjige "Da Vinčijev kod" i to je bio njen prvi holivudski film.

Zbog specifične lepote, često je upoređuju sa Odrom Hepbern, ali i zbog harizme i glumačkih veština, piše "The famous people".

Privatni život krije daleko od očiju javnosti, a ono što se zna jeste da se nikad nije udavala i da nema decu. Pričalo se da je tokom snimanja Amelije, njen partner Metju Kasović pokušao da joj se udvara, ali nije uspeo u tome.

Voli umetnost i svira obou.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona