• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Njene roditelje su savetovali da je ostave u porodilištu zbog Daunovog sindroma, a Eli sada osvaja modne piste

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rekli su da neće nikada progovoriti i hodati, a danas ova 21-godišnjakinja ponosno hoda na svetskim revijama

  • 1
Ellie Goldstein Foto: ZEBEDEE / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dvadesetjednogodišnja Eli Goldstajn upisala se u istoriju sveta mode, a ime je koje će zbog životnog puta uvek asocirati na snagu, borbenost i inspiraciju.

Rođena sa Daunovim sindromom, doktori su sumnjali da će ova devojčica ikada progovoriti i prohodati. Njeni roditelji su snažno prihvatili da vode ovu borbu zajedno sa njom. Izgleda da su želja, ljubav i snaga njenih roditelja daleko od beznačajnih, jer je Eli postala pravo čudo.

Prilikom njenog rođenja, brojna skeniranja nisu uspela da otkriju nikakve abnormalnosti, pa su njeni roditelji i medicinsko osoblje bili šokirani kada su otkrili da Eli ima Daunov sindrom, kao i probleme sa srcem zbog kojih je imala hitnu operaciju, koja joj je spasila život. Njena mama Ivon, koja je podržavala Eli na svakom koraku, jednom prilikom je priznala da se borila da prihvati dijagnozu svoje ćerke, pa čak i da se poveže sa njom, tokom tih prvih nekoliko nedelja. Rekla je da joj je čak i doktor savetovao da je bolje "da je ostave, nego da žive sa ovakvom situacijom".

Hranjenje, menjanje pelena i uspavljivanje obavljao je Elin tata, Mark, dok je Ivon čuvala njihovu stariju ćerku, Ejmi.

- Nisam mogla stvarno da se povežem. Pomislila sam u jednom momentu: "Koja je svrha zbližavanja? Ona neće biti ovde još dugo". Bila sam veoma zbunjena i samo su nam rekli da "čitamo letke", ali su me bez sumnje uverili da je loše- govorila je Ivon, piše "Dailymail.co.uk".

Kako ponosni i hrabri roditelji navode, nikada nisu govorili o tome da se odreknu njihove devojčice. Shvatili su kolika je ljubav kada su je videli da im se smeška. Tada je počela da "cveta" veza između Eli i jenih roditelja.

Eli je još kao mala stajala ispred ogledala i govorila: "Savršena sam".

Iako se Ivon bojala surovog sveta, koji ne uglavnom ne prihvata različitosti, vrlo brzo je shvatila ogromnu podršku koju ima. Elino lepo lice krasilo je naslovnice brojnih časopisa, uključujući "El", "Glamur", a predstavljena je i u promocijama za "Guči", "Adidas", "TK Mak",  "Bodi Šop", ali i u "Viktorijinoj tajni". Čak je njena slika bila izložena u  Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu u dva navrata.

Vrlo brzo Eli je obilazila zemlje po Evropi, radeći revije i fotošutinge za velike modne kuće. Ni London je nije izostavio na modnoj pisti na Londonskoj nedelji mode, na kojoj je predstavljala čak dve modne kuće. Uskoro je očekuje i uzimanje nagrade "Biznis mode" u  Parizu.

Osim što je na fotošutinzima tretirana kao princeza, Eli je takođe zasipana dizajnerskim poklonima, a čak je i pomogla u kreiranju sopstvene haljine za "Adidas".

Kada je ranije ove godine počela da se proizvodi prva "barbika" sa Daunovim sindromom, kompanija je Eli unajmila da pomogne u promociji lutke.

- Toliko sam se bavila manekenstvom i volim to. Šalju automobile da me pokupe, pripremaju mi doručak, a tu su i timovi ljudi koji će mi urediti frizuru i šminku i izabrati divnu odeću za mene. I obožavala sam da radim "barbi" posao - bilo je sjajno konačno videti lutku koja liči na mene - govorila je Eli jednom prilikom.

O njenom uspehu govori i to da je ova mlada devojka kupila novu kuću za nju i roditelje, sada u 21. godini.

Ivon, razumljivo, ne može biti ponosnija.

- Često kažem Marku: "Možeš li da veruješ kako se stvari odvijaju?" Nikada neću zaboraviti reči medicinske sestre, koja mi predlaže da je ostavim u porodilištu - navodi Ivon.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vuk (20) ima Daunov sindrom, odlično masira ali je još bolji učitelj šaha: Proveli smo dan sa njim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Boban

    19. septembar 2023. | 09:17

    To su najdobrija, najiskrenija i najdraza ljudska bića. Sram bilo svakog ko prema njima ima predrasude.

    Podelite komentar