• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bred Pit je zbog nje pretio moćniku Holivuda, posvećena joj je najlepša balada, a doživela je i dve tragedije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Slavna holivudska glumica danas puni 51. godinu, a mi vam prenosimo neke manje poznate stvari o njoj

  • 0
Gvinet Paltrou Foto: Shutterstock

Kad se spomene ime Gvinet Paltrou, i dan-danas, posle trideset godina prisutnosti na javnoj sceni, svet bude intrigiran.

Neki cene njen glumački talenat i prirodnu lepotu porculanske lutke, dok je drugi optužuju za uspeh zasnovan na nepotizmu i kontroverzan način života.

No, uglavnom svi znaju da je odrasla u imućnoj porodici, pa je potom postala verenica Breda Pita, kao i da je osvojila Oskara, a da se danas bavi prodajom "čudnih sveća" i "uvrnutom ishranom".

No, šta je ustvari obeležilo život ove žene?

1. Porodična tragedija

Gvinet je odrasla u porodici koja je generacijama unazad uticajna, ali to je manje važno; ono što jeste bitno napomenuti je njena privrženost istoj.

Glumica je bila izrazito vezana za svog deku i oca, sa kojima je, kako kaže, "delila duboku konekciju".

Njenom dedi je konstatovan agresivan rak jetre, a samo šest nedelja kasnije otac je dobio sličnu dijagnozu - rak grla.

- Zapala sam u stanje šoka - govorila je.

Nakon dekine smrti i očevog uspešnog tretmana hemioterapijama, odlučila je da zajedno otputuju u Rim kako bi proslavili njen 30. rođendan, što je, ispostavilo se, bila kobna odluka.

"Roadtrip" se pokazao izuzetno napornim za obolelog Brusa, te je zadobio upalu pluća i, nažalost, preminuo od posledica.

Gwyneth Paltrow Gvinet Paltrou Foto: Profimedia/ PapCulture / BACKGRID

2. Sudbinski susret i najlepša pesma

Pogođena dubokom depresijom zbog dvostrukog gubitka, Gvinet se potpuno "isključila", što je veoma uzdrmalo njene prijatelje koji su se odlučili za "akciju spasavanja".

Tri nedelje nakon smrti njenog oca, odveli su je na koncert kultne grupe "Coldplay", što će se ispostaviti kao jedna od najlepših noći u njenom životu, jer je, baš tad, upoznala svog muža Krisa Martina.

To je bila ljubav na prvi pogled, a jedna od najboljih ljubavnih pesama ikada napisanih, po nazivu "Fix you", Kris je posvetio upravo njoj.

- Kad uradiš sve što je u tvojoj moći i ne uspeš, kad dobiješ ono što želiš, ali ne i ono što trebaš; kad se osećaš toliko umorno, a ne možeš da zaspiš, zaglavljena u rikvercu. I suze ti teku niz lice, kad si izgubila nešto što ne možeš da zameniš, može li biti gore? Svetla će te voditi kući i grejati tvoje kosti, a ja ću pokušati da te popravim - stihovi su, sad već, evergreen pesme "Fix you".

Kris i Gvinet venčali su se godinu dana kasnije, a u bračnoj zajednici proveli su 10 godina i dobili potomstvo.

Gvinet Paltrou Foto: Profimedia/The Photo Access

3. Samokrivica zbog raskida veridbe sa Bredom

Pre fatalne ljubavi sa pevačem Gvinet je bila ludo zaljubljena u Breda Pita. Par se verio, a samo šest meseci kasnije došlo je do razlaza.

Iako razlog nikad nije otkriven, Gvinet je optužila sebe, rekavši sledeće:

- Napravila sam jedan veliki nered od svega. Bila sam arhitekta svoje nesreće.

4. Bila je žrtva napada

Čuveni pokret "I ja, isto" (Me too), koji je odjeknuo nakon otkrivanja predatorskih napada čuvenog holivudskog producenta Harvija Vajnstina na mnogobrojne glumice, nije zaobišao ni Gvinet.

Naime, ona je izašla u javnost i priznala da je Harvi pokušao da ima prisilne odnose sa njom kad je imala samo 22 godine. 

A spasio ju je, ni manje ni više nego, tadašnji verenik Bred. Nakon što mu je ispričala za incident, Bred je otišao do Harvija i pretio "da će ga ubiti ako ponovo pokuša nešto slično". 

5. Nesreća na skijanju 

Gvinet je 2016. godine imala nesreću na skijanju, koja je rezultirala povredama druge uključene strane - doktora Terija Sandersona. Sanderson ju je tužio za 300.000 dolara, a glumica je podnela protivtužbu i zauzvrat tražila - jedan dolar.

Ispostavilo se da su Sandersonove optužbe bile lažne i da je bio sam odgovoran za nesreću, te je Gvinet dobila parnicu.

Ostala je upamćena njena rečenica: "Uništili ste mi dan skijanja, ali želim vam svako dobro", prenosi "Factinate".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ledena kraljica potpisala predbračni ugovor

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona