• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tužan život Suzan Somers: Pamtićemo je kao hrabru ženu izuzetnog dara i sjajnu spisateljicu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Napustila nas je dan pre 77. rođendana

  • 1
Suzanne Somers Foto: Tanjug/AP

Tužna vest juče je obišla svet. Napustila nas je Suzan Mari Somers, talentovana Amerikanka koju znamo iz sitkoma iz 1970-ih "Tri cimera".

Ona je rođena u Kaliforniji kao treće od četvoro dece u katoličkoj porodici. Nažalost, imala je tu nesreću da joj je otac bio alkoholičar i nasilnik pa je često strahovala za svoj život. Od silnog straha mokrila je u krevet do 12. godine, što je posebno iritiralo njenog oca i dodatno ju je zlostavljao.

Problemi u školi i kod kuće

Zbog disleksije koja ju je pratila tokom odrastanja, imala je problema sa pohađanjem srednje škole, a zbog maltretiranja koje je dobijala kod kuće znala je da redovno zaspi na času. Sa samo 14 godina je izbačena iz škole jer je pisala neprikladne beleške jednom dečaku, ali mu ih nikada nije poslala.

Kada je došlo vreme za maturski bal, veče o kojem sve devojčice sanjaju, njoj je nastao košmar. Naime, njen otac je strgao matursku haljinu s nje rekavši joj da je "ništa", ali ona je tada sa 17 godina bila dovoljno hrabra da mu uzvrati. Udarila ga teniskim reketom u glavu.

I pored svih nedaća, Suzan je uspela da završi srednju školu i pritom dobije nagradu za najbolju ulogu u jednom mjuziklu.

Koledž napušta zbog trudnoće, a potom se i udala za oca svog deteta kada je imala samo 19 godina. Nažalost, brak nije potrajao, a ona je posle razvoda počela da se bavi modelingom. Uspela je da "zavede" oženjenog čoveka. Ušli su u aferu koja je dovela do abortusa, ali i drugog braka.

Rak dojke, hiperplazija, pa rak kože

Podržala je bioidentičnu terapiju zamene hormona, zbog čega je bila kritikovana u javnosti, a bila je zagovornik zdravog života. Njoj je 2001. godine dijagnostikovan rak dojke za koji je odbila hemioterapiju, ali je išla na zračenje. Tokom svoje bolesti intervjuisala je lekare o lečenju raka i oni su postali osnova njene knjige o alternativnim tretmanima hemioterapiji. Ponosna je autorka nekoliko knjiga uključujući i dve autobiografije, četiri knjige o ishrani i knjigu poezije, piše "Vikipedija".

U 20-im godinama je imala hiperplaziju, a u 30-im rak kože. Pre tri godine je slomila kuk kada je iskočila iz privatnog tramvaja do svoje kuće, a letos je primila tužnu vest - rak dojke joj se vratio.

Preminula je samo dan pre 77. rođendana, saopštio je njen portparol. Kako je porodica izrazila želju, biće sahranjena na privatnoj ceremoniji, a komemoracija će biti održana narednog meseca.

Od muža se nije odvojila ni sat vremena 42 godine

Samo dan pre nego što je preminula, suprug joj je dao poklon - rukom napisanu ljubavnu pesmu u njene omiljene ružičaste božure.

- Plačem kad razmišljam o svojim osećajima prema tebi. Osećaji... To je blizu, ali ne do kraja. 55 godina zajedno, 46 ​​u braku, a čak 42 godine nismo se odvojili ni sat vremena. Vratio sam se osećajima. Nema reči. Nema radnje. Bez obećanja. Bez deklaracija. Čak su i  stručnjaci Oxford University Pressa proveli 150 godina i još uvek nisu uspeli smisliti tu jednu reč. Pa ću to nazvati 'Mi', jedinstveno, čarobno, neopisivo divno 'Mi' - piše u pismu, prenosi "Show buzz".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Festival žena i devojčica sa sela u Čačku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Mari

    16. oktobar 2023. | 20:21

    Zbog cega tuzan zivot? Bila je 4 decenije u braku sa covekom koji ju je voleo, kao i ona njega. To je sreca!

    Podelite komentar