• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Felisiti je karijeru izgradila u "Očajnim domaćicama", a onda je završila u zatvoru

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Felisiti danas proslava 61. rođendan

  • 0
Felicity Huffman Foto: Tanjug/AP

Glumicu Felisiti Hafman javnost je zavolela u kultnom hitu "Očajne domaćice" kao požrtvovanu majku, britkog jezika i potisnutih ambicija, Linet Skavo.

Glumica je odrasla u Njujorku, diplomirala na Akademiji lepih umetnosti i svoj talenat vešto brusila u pozorištu. Posle maestralne karijere u pozorištu, svet ju je upoznao kad se pojavila na malim ekranima 2004. godine, a za svoju izvedbu u "Očajnim domaćicama" dobila je Emija. Samo godinu dana kasnije za film "Transamerika" usledila je nominacija za Oskara.

U slobodno vreme bavila se dobrotvornim radom, režiranjem nezavisnih filmova i pozajmljivanjem glasa za crtane filmove. Uživala je u porodičnom životu i uspešnoj karijeri, a onda se 2019. godine dogodio skandal koji je promenuo putanju njenog života.

Prekršila zakon zbog ćerke

Naime, Felisiti je optužena kako je profesoru na fakultetu, koji je njena ćerka trebalo da upiše, predala mito od 15.000 dolara kako bi joj podigao bodove. Glumica je zbog ovog zločina završila u saveznom zatvoru, u kom je provela 14 dana ove godine, a ostatak kazne odslužila je putem 250 sati društveno korisnog rada.

- Osećala sam se kao da sam morala da dam ćerki bolju šansu za budućnost, a to je u tom slučaju značilo da prekršim zakon. Dok sam je vozila na ispit, htela sam da se okrenem, ali na moju sramotu nisam - izjavila je glumica, a prenosi "CNN".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona