• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je "Zlobnica", voli Srbiju, a tužbe i sud joj nisu strani: Gabrijela Spanić danas puni 50 godina

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Venecuelanska glumica je bila jako popularna pre dve decenije na našim prostorima

  • 0
Gabrijela Španić Foto: Instagram/gabyspanictv

Pre nekih 20-30 godina, u Srbiji su bila jako popularne latinoameričke serije, koje naše dame nisu propuštale. Jedna od telenovela koja nam je i danas prepoznatljiva je "Zlobnica" u kojoj je glavnu ulogu igrala Gabrijela Spanik. Ili Spanić, kako više volite.

Ona danas proslavlja jubilarni 50. rođendan, a ovo su samo neki od možda nepoznatih stvari o njoj.

Lepa Venecuelanka vodi poreklo iz Jugoslavije, odnosno Hrvatske, kada je njen otac Kazimir još kao dečak sa roditeljima emigrirao u Venecuelu. Ima sestru bliznakinju (Danijelu), mlađu sestru Patrišu kao i brata Antonija. Pre nekoliko godina, kada su telenovele bile popularne, Gabrijela Spanić je posetila Srbiju koja joj se dopala.

Iako je želela da bude psiholog, čije je studije i upisala, posle samo godinu dana ona ih je napustila kako bi se posvetila glumi. Pohađala je razne kurseve i radionice, pa se upustila i u manekenstke vode, piše "Vikipedija".

Učestvovala je na izboru za mis Venecuele 1992. godine gde je predstavljala svoju matičnu državu Guariko što joj je bilo odskočna daska da ostvari glumačku karijeru, pre svega u sapunicama. Samo dve godine kasnije dobila je prvu glavnu ulogu u sapunici "Como tu none" gde je dobila pozitivne kritike. Ona napušta Venecuelu i započinje karijeru u Meksiku gde je glumila u seriji "La usurpadora", u našem prevodu "Zlobnica" koja joj je donela međunarodnu slavu. Igrala je sestre bliznakinje i po toj seriji je nama i najpoznatija.

Njeno venčanje sa Migelom de Leonom 1997. godine emitovano je na televiziji, ali ljubav sa njim nije potrajala, pa su se posle šest godina rastali, nakon što je on saznao da ga vara. U vezi sa Nilom Perezom je dobila sina 2008. porodivši se u Majamiju.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Globoplay (@globoplay)

Njena pojava nije strana sudu. Naime, i u našim medijima se pisalo da je pre 13 godina uvučena u skandal kada je optužila kućnu pomoćnicu da je navodno htela da je otruje monijum sulfidom. Početkom 2019. godine Gabrijela Spanić je podnela tužbu protiv novinara zbog moralne štete koju joj je naneo, ali je ona izgubila u tom slučaju. Prošle godine je stigla tužba i na njenu adresu - zet ju je tužio zbog optužbe da je on naredio da joj prebiju sestru, a njegovu ženu.

Oprobala se i kao voditeljka, igrala je u pozorištu i na filmu, a u nama susednoj Mađarskoj je debitovala 2020. kao učesnica plesnog šou programa.

Obožava životinje, pa je nekoliko njih i udomila, najviše pasa, piše "Kikadl".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nisu samo grudi balkanske, nego i vrela krv, geni, telo... Lepotice poreklom s Balkana haraju svetom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona