• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od Valkire i Luzerfrut do Pokimejn: Unutar glamuroznih života najbogatijih gejmera na svetu

O. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

One odlaze na luksuzne odmore i zarađuju milione na "Twitch-u" "YouTube-u"

  • 0
Gejmerke Foto-kolaž: Profimedia, Instagram/arigameplays

Profesionalne gejmerke zarađuju milione funti od strimova uživo; bliske su sa pripadnicima holivudske A-liste i putuju svetom na krilima sve veće slave.

Broj ženskih igrača je značajno porastao tokom poslednje decenije; žene čine 40-45 odsto svih igrača na globalnom nivou.

Ali na samom vrhu je ovih pet vodećih ženskih figura, koje ruše stereotipe u oblasti u kojoj tradicionalno dominiraju muškarci.

Valkira

Valkira (Valkyrae), čije je pravo ime Rejčel Hofšteter, ostavila je trag u industriji kao jedna od najbogatijih ženskih igrača na svetu. Njeno bogatsvo procenjuje se na oko 4 miliona dolara, sa mesečnim prihodom od 200.000, čime se prošle godine našla na "Forbsovoj" listi 30 ispod 30 godina.

Rachel Hofstetter aka Valkyrae Foto: JAMES ATOA / UPI / Profimedia

Ova preduzetnica i uticajna ličnosti ima podršlu Džimija Felona i glumačke ekipe "Stranger Things-a" na nekim od njenih strimova uživo. A prošle godine je čak prešla u svet TV-a jer je bila glumica koja je svoj glas seriji "Sonic the Hedgehog" za Netflik, i pojavila se u "Porodičnom planu" zajedno sa Markom Volbergom.

Takođe je glumila u muzičkom spotu Machine Gun Kelli za "DaiValker" i muzičkom spotu Belle Poarch za singl 'Build a B***h' i nedavno u muzičkom spotu Villov Smith i IUNGBLUD-a za njihovu pesmu Memories.

Iman Anis ili Pokimmejn (Pokimane), trenutno je broj jedan "Tvitch" strimer, ima 9,3 miliona pratilaca na platformi, kao i 6,6 miliona na "Jutjubu" i 5,8 miliona na "Instagramu".

Pokimane aka Imane Anys Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Postala je slavna prenoseći sebe uživo igrajući "League of Legends" i "Fortnite", dok je studirala za diplomu hemijskog inženjerstva na Univerzitetu McMaster u Kanadi.

Sada strimuje u proseku pet sati dnevno i ima partnerstvo sa vodećim kompanijama za igre kao što je "HiperKs".

Čak je sarađivala na strimu sa predstavnicom SAD Aleksandrijom Okasio-Kortez i Ti-Pejnom i snimila je kameo u filmu Rajana Rejnoldsa 2021. „Slobodan momak“.

Njene preduzetničke veštine tu ne prestaju jer je nakon strmoglavog porasta popularnosti pokrenula dve kompanije, "Mina Snacks" i RTS", firmu za upravljanje talentima za igre i brend konsalting.

Ketlin Veronika Belsten (30), poznatija kao Luzerfrut (Loserfruit), australijska je gejming senzacija sa 4,2 miliona pratilaca na "Jutjubu" i 2,9 miliona fanova "Tvitch-a", često govori o tome kako joj je posao omogućio da putuje svetom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Kathleen Loserfruit The Great (@loserfruit)

Njen "Instagram" je prepun glamuroznih fotografija zvezde u Singapuru, Los Anđelesu, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj da navedemo samo neke u poslednje dve godine. Sa procenjenom neto vrednošću od 2,8 miliona dolara, takođe je imala sreće da ode na "Super Boul" i bude u garaži Meklarena Formule 1 tokom trkačkog vikenda.

AriGameplais, meksička strimerka, čije je pravo ime Abril Abdamari Garza Alonso, ima neverovatnih 12,8 miliona pratilaca na "Instagramu", na kojima pokazuje svoj džetseterski način života.

AriGameplays Foto: Lorena SopêNa / Zuma Press / Profimedia

Sa neto vrednošću od tri miliona dolara, influenserka deli snimke na platformi svojih putovanja u Amsterdam, Njujork i Kaliforniju. Bila je na naslovnoj strani modnog magazina "The Walk" i bila je sudija na "La Mas Draga", meksičkom drag kueen rijaliti TV takmičenju.

Probila se i u svet mode sa dve kolekcije; jednu ograničenu kolekciju u saradnji sa El Rubiusom, pod imenom MadKat Ks Ari Gameplais, a drugu sa međunarodnim brendom "Shein".

Iam Cristinini - Cristina Lopez Perez, aktivna je strimerka sa 3,1 milion pratilaca, pored svog posla kao esport reporter.

Njen "Jutjub" kanal privlači 15,61 miliona pregleda mesečno i oko 520 hiljada pregleda dnevno. Ona je BMV ambasador i prošle godine je bila voditeljka i "Gospodara vremena" na novom HBO-u pod nazivom Vremenska zona, gde se takmičari takmiče u video igrici iz stvarnog života.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Cristinini (@iamcristinini)

Špankinja je takođe uspela da stekne dve diplome i master kvalifikacije, kao i da tečno nauči pet jezika, uključujući francuski i ruski, prenosi "Dailymail.co.uk".

Ove dame definitivno znaju da igraju svoju igricu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Drugi dan Games.cona: Zanimljivi kostimi i još više turnira

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona