• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Model El Mekferson 60. rođendan proslavlja osećajući se bolje nego ikad: Unutrašnje blagostanje je ključ

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogo godina pre 60. rođendana provela je brinući o spoljašnjem izgledu

  • 0
Elle Macpherson Foto: Profimedia/Abaca Press/Domine Jerome/ABACA

U svetu modelinga pojavila se sa 18, a nazvana je "Telo" sa 25. Sada, na dan svog jubileja - 60. rođendana, prioriteti bivšeg supermodela El Mekferson su se promenili. I pre ulaska u sedmu deceniju počela je na drugačiji način da posmatra svoj život, lepotu i telesnost.

Supermodel, poslovna žena, velnes guru i ličnost kojoj je magazin "Tajm" dao zvučan nadimak, izgradila je karijeru na osnovu toga kako izgleda, tako da je sasvim prirodno da oni koji je upoznaju ne vide širu sliku.

- Osećam se neverovatno. Mislim da je to najvažnije. Kažete da izgledam neverovatno, ali ja se tako osećam. Jednostavno volim taj osećaj vitalnosti i zahvalna sam za svoj život, zahvalna sam na svom putovanju i volim to što punim 60 - rekla je u svom velikom intervjuu za "Body+Soul".

Mnogo godina pre 60. rođendana provela je brinući o spoljašnjem izgledu, a sada se fokusira na svoje unutrašnje blagostanje i ravnotežu, jer joj to donosi mir, radost i ljubav.

To što je odbacila svoju škakljivu etiketu ne znači da je odbacila i brigu o svom telu i zdravlju. Ona je sve više zagovornik održivih zdravih navika, kroz svoj brend suplemenata, nakon što je pre 10 godina naišla na životnu prekretnicu. Bila je neispavana, nemotivisana, zavisna od šećera, živela je na kafi, bez energije i poleta.

I umesto da tada, svoj 50. rođendan dočeka bojeći se šta bi sve te loše navike mogle da donesu, jednostavno ih je sasekla i fokusirala se da ih promeni, a ne na činjenicu da stari. Promenivši kvalitet i stil života shvatila je kako da život živi punim plućima i živeće ga još bolje od 60. pa nadalje.

Ako su njene 40-te bile decenija duhovnog buđenja nakon što se dugi niz godina fokusirala na svoje fizičko telo, njene 50-te, kaže ona, bile su učenje kako da poveže elemente koji čine utemeljen i zdrav život.

- Nekada sam poistovećivala lepotu sa mladošću i kako sam sazrevala i kako se moje iskustvo razvijalo, shvatila sam da je lepota više povezana sa zdravljem. Drugi deo tog koncepta je da je velnes fizičko, emocionalno, duhovno i mentalno blagostanje i da su svi integrisani. To je bilo najveće otkriće - da ih ne možete razdvojiti i da nisu odvojeni. Ako nešto nije u redu, to utiče na druge, tako da je tajna srećnog, zdravog života zaista u ravnoteži sa svim tim aspektima. Trebalo mi je dosta vremena da to shvatim i dobijem - zaključila je.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina, ali gle..."

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona