• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako danas izgleda "kraljica juga": Gluma joj je i krvi, veliki je aktivista u borbi protiv klimatskih promena

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nije, kaže, imala dilemu čime će se baviti

  • 1
Alice Braga Foto: Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Lik Tereze Mendoze i krimi-serija "Kraljica juga" mnogim ljubiteljima akcije ulepšavali su dane. Neustrašivu narko-šeficu, koja nosi jedinstven šarm, dočarala je Alis Braga Moraes, brazilska glumica i producent.

Međunarodnu prepoznatljivost stekla je zahvaljujući filmu "Ja sam legenda" (2007), glumeći sa Vilom Smitom, a od tada je postala poznato lice u Holivudu.

Rođena je u Sao Paulu 15. aprila 1983. godine, a sa glumom se upoznala u ranom detinjstvu. Majka i tetka su joj bile glumice - Ana i Sonja Braga. Često ih je pratila na snimanjima.

Prvu reklamu, za jogurt, snimila je sa osam godina, a kao tinejdžerka počela je da igra i u filmovima.

Alice Barga Foto: Anthony Carrel / Starface / Profimedia

Uspeh glumice nastao je kada je dobila ulogu Anđelike u hvaljenom kriminalističkom filmu "City of God", za koji je dobila nominaciju za najbolju sporednu glumicu od Velike nagrade Cinema Brazil.

- Uvek kažem da sam hipi (smeh). Ne, šalim se da je to šala jer sam veoma opuštena, veoma sam opuštena, kao, moja omiljena stvar je samo da vidim prijatelje i idem u bioskop. Zato kažem da sam hipi. To je kao unutrašnja šala. Ali ne, mislim da sam neko ko je zaista povezan sa upoznavanjem ljudi. Volim da upoznajem druge. Volim da budem uključen u stvari koje me dotaknu. Ja sam klimatski aktivista jer je to stvarno, stvarno pogodilo Brazil. To zaista pogađa moja uverenja o tome kakav bolji svet treba da imamo za sve kao vrstu. Mislim da sam neko ko je zaista povezan sa drugima. Volim da upoznajem ljude i volim da pričam priče. Dakle, za mene je zaista teško ne uključiti se i povezati se sa drugim ljudskim bićima - rekla je Alis u intervjuu za "Hola.com".

U istom intervjuu, osvrćući se na odrastanje uz majku glumicu i oca TV voditelja, Alis kaže da nije imala dileme čime će se baviti.

- Bilo je to kao prirodna strast koja je rasla i rasla i rasla. A onda kada sam imala oko 15, 14 godina, to se zaista promenilo, kada sam počela da radim neke reklame samo iz zabave jer sam volela da budem na snimanju i već sam radila na pozorištu u školi. Mislim da je to bio trenutak kada sam pomislila, 'ovo je ono što volim da radim, i volela bih da ovo radim pred kamerom', jer sam zaista volela energiju i vibraciju na setu, to je bilo. stvarno uzbudljivo. Dakle, nemoguće je to ne povezati sa mamom, tetkom i tatom, jer su svi oni deo toga, znaš? To je u krvi - rekla je.

Alice Braga Foto: The Weinstein Company / Pacific coast news / Profimedia

Govoreći o klimatskim promenama, Alis je jasna:

- Mislim da je praktičnija stvar u vezi sa klimatskim promenama ako možete - ne morate da prestanete da jedete meso - ali ako možete da razumete koliko naša prehrambena industrija uništava naš svet, i ako možete imati svest o tome šta kupujete , kako kupujete i odakle dolazi vaša hrana, možete razumeti da sistem koji smo kreirali za sebe nije održiv. Mislim da možete da počnete da menjate svoju kuću i svoju ulicu i vaš komšiluk i svoj grad. Mislim da ako svi zajedno kao vrsta možemo da napravimo transformaciju, mislim da možemo da napravimo promenu. Zaista verujem u nadu u, znate, u budućnost. I mislim da ako svako od nas bar počne da pravi male promene u svom životu, možemo to nešto da promenimo. I ne radi se o tome „prestanite da jedete meso“, ali znam koliko proizvodnja mesa uništava Amazon, na primer. I ako ovo ne zaustavimo, nećemo imati budućnost za sve nas. Zato to treba da uradimo zajedno.

Los Anđeles, Kalifornija i Sao Paulo mesta su na kojima uživa ova dama, koja tečno govori portugalski, engleski i španski.

I da je krase izuzetna vitkost i bujna kosa, koju je u ulozi Tereze držala u čvrstoj punđi.

Moć i snaga žene koje pokazuje svojim ulogama kao da odslikavaju i deo njenog karaktera.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ivana Ramović, mama blizanaca sa poremećajem iz spektra autizma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Lela

    10. april 2024. | 13:44

    Teresita i dalje izgleda kao devojčica, iako je prešla 40-tu. Svaka čast! Doduše, uopšte ne sumnjam da je za to zaslužna i 'nanoklinika', ali to je u njenom poslu normalno. Baš je slatka.

    Podelite komentar