• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt Midlton ove godine možda neće dodeliti vimbldonski trofej: Ova Čarlsova rođaka bi mogla da je zameni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednica Ol Engleskog kluba Debi Dževans je ranije rekla da organizatori "ostaju fleksibilni" oko toga ko će učestvovati u predstavljanju trofeja ako Kejt ne bude u mogućnosti

  • 0
Kejt Midlton Vimbldon 2019 Foto: Profimedia/ABACA / Abaca Press

Kako se Vimbldon bliži kraju, osim toga što se sa uzbuđenjem čekaju pobednici, teniski fanovi, ali i fanovi britanske kraljevske porodice žele da znaju da li će princeza od Velsa, Kejt Midlton, ponovo preuzeti svoju tradicionalnu ulogu u dodeli trofeja.

Prema pisanju "Telegraph-a", ukoliko Kejt Midlton zbog svog zdravstvenog stanja ne bude mogla da to učini i ove godine, ulogu će preuzeti jedna rođaka kralja Čarlsa III.

Vojvotkinja od Glostera bi mogla da zameni princezu u ispunjavanju ceremonijalne dužnosti.

Kejt je u martu potvrdila da je podvrgnuta preventivnoj hemioterapiji nakon dijagnoze raka. U svom obraćanju javnosti u junu, uoči svog prvog velikog javnog pojavljivanja na "Trooping the Colour", princeza je rekla da ima "dobre i loše dane" i da je njeno "lečenje u toku i da će trajati još nekoliko meseci".

Predsednica Ol Engleskog kluba Debi Dževans je ranije rekla da organizatori "ostaju fleksibilni" oko toga ko će učestvovati u predstavljanju trofeja ako Kejt ne bude u mogućnosti.

Debi je rekla za "Telegraph Sport": "Nadamo se da će princeza od Velsa moći da uruči trofeje kao pokrovitelj kluba, ali njeno zdravlje i oporavak su prioritet. Ne znamo mnogo toga. Sve što smo rekli je da ćemo raditi sa njom i dati joj što je moguće više fleksibilnosti".

Ko je vojvotkinja od Glostera?

Vojvotkinja od Glostera - supruga rođaka pokojne kraljice Elizabete II, vojvode od Glostera stalni je član kraljevske porodice. Njeno Kraljevsko Visočanstvo je veoma ponosno na posao koji preduzima za svoje brojne dobrotvorne organizacije i organizacije, kao i na svoje dužnosti u podršci monarhu.

Brižit često obavlja obaveze u ime kralja i kraljice, a 23. aprila objavljeno je da ju je Čarls postavio za kraljevsku damu pratioca (Royal Lady Companion of the Most Noble Order of the Garter). To je velikodušna odluka kralja, koji je nastavio da se oslanja na vojvotkinju i njenog muža u poslednjih nekoliko meseci usred njegove tekuće zdravstvene bitke.

Pošto je njen muž unuk kralja Džordža V i kraljice Marije, njihova deca se prezivaju Vindzor. Imaju troje dece: Aleksandra Vindzora, grofa od Alstera; ledi Davina Vindzor; i ledi Rouz Vindzor.

Vojvoda i vojvotkinja od Glostera, kao stariji radni članovi kraljevske porodice, redovno se pojavljuju na velikim kraljevskim događajima, ali njihova deca i unuci nisu zaposleni članovi kraljevske porodice.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Devojka iz obezbeđenja zapevala od muke preko razglasa i razveselila sve pred Novakov meč

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona