• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baka Mirjana (98) sama neumorno radi i najviše se obraduje kad je neko poseti: Podelila tajnu dugog života

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njeni snimci ulepšavaju dan

  • 0

Ljudima već mesecima snimci o jednoj baki ulepšavaju dan. Baka Mirjana je 1926. godište, živi sama u kućici u brdu i njenoj sreći nema kraja kada je neko obiđe.

Iz snimaka smo imali priliku da vidimo da baka sama održava svoju baštu i nekoliko redova malina i, ako je pitate za pomoć, prvo što će reći je: "Ne treba".

Momak i devojka koji posećuju baka Mirjanu i koji su usnimili svaku njenu reakciju kada joj dolaze u goste, nisu njen rod. Već, kako su objasnili u jednom snimku na profilu "indijanadzouns", dugo su već komšije sa njom. Kad su u mogućnosti, popnu se u brdo da bi posetili Mirjanu i "ubili joj samoću" barem tog dana.

Na pozdrav "Pomaže Bog, bako", ona raširenih ruku odgovara: "Bog ti pomog'o, niko vam niša ne mog'o!". I posle grljenja i toplih reči, počinje njen najlepši deo dana - druženje.

@indijanadzouns
 
♬ Pastirska Elegija (Serbie) - Jordi Savall & Bora Dugić & Marko Lazović & Slobodan Marković

Kako kaže, ima da jede i pije i ništa joj drugo ne treba. A i pohvalila se da 10 godina kod lekara nije išla. U jednom od snimaka, baka Mirjana je podelila svoj "recept" za dug život.

- Ja u sedam sati ustanem kad mi nije potrebno. Kad je potrebno, ustajem u pet. Naložim vatru, metnem džezvu, dok ja nahranim piliće i kokoške, sednem i onda čašca rakijice i šoljica kafe. Malo rakije, malo kafe, malo rakije, malo kafe i kad popijem, sve operem džezvu i čašu - priča Mirjana u videu.

Kako otkriva, to radi svako jutro i doživela je 98. godinu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Baka Milja sa Zlatibora ima 65 godina, i kida kako recituje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona