• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Usnimljene reakcije ljudi 1954. na legendarnu fotografiju Merilin Monro: Muškarci se dive, a žene ističu ovo

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova fotografija proglašena je među najpoznatijim slikama 20. veka, a i dan-danas je mnogo više od toga

  • 0
Merilin Monro Foto: Profimedia/20thCentFox/Courtesy Everett Collection

Toliko je vremena prošlo, a ime i slika Merilin Monro i dalje ne bledi. Ma koliko je ona kontroverzna ličnost, definitivno ne bi trajala ovoliko dugo i nakon svoje smrti, da je bila "samo srećnica" kako je nazivaju.

No, pored toliko priča o Merilin - od efekta samopouzdanja o kom smo već govorili, preko toga da je proglašena seks-simbolom za koji važi i dan-danas (iako možda to nikada nije priželjkivala, jer je bila jednostavno - svoja), pa sve do humanitarnog rada, glume i pevanja, kao i "skandalozno pevanje rođendanske pesme", Merilin je takođe ušla u istoriju jednom fotografijom.

Naime, na snimanju filma "The seven years itch", snimala je scenu na ulici iznad metroa u Njujorku. Neplanirano, fanovi su naišli u krdu sa paparacijima, pa je snimanje nakratko prekinuto kako bi se poznata plavuša fotografisala. Scena koja je trebalo da se snima obuhvatala je zapažanje Merilinog lika kako "oseća pod nogama" strujanje vazduha od metroa, kada stoji na rešetkama. Međutim, ispostavilo se da je vazduh koji je trebalo samo malo da "zaljulja" haljinu, bio kontrolisan za potrebe snimanja.

U jednom trenutku, čovek zadužen za ove efekte, uključio je ventilator dovoljno jako da se njena haljina sasvim podigne, kako je i nastala fotografija njene "leteće" suknje. Ta fotografija postala je jedna od najpoznatijih, kao i sama haljina. Međutim, nemojmo zaboraviti da je ovo vreme kada je svet imao drugačiju modu, konzervativniju i tranzicija ka liberalnijem oblačenju tek je zagrebla svet.

Ta fotografija je postavljena na veliki bilbord u Njujorku, a usnimljene su i reakcije prolaznika. Malo je reći da je lako bilo naići na one koji bi dali komentar, baš zato što je jasno da su mnogi muškarci zaustavljali automobile, izlazili iz njih, samo da bi stali i posmatrali ovakvo izdanje zavodne plavuše.

Ovako su reagovali muškarci, a poglede nisu skidali sa nje i dok su davali izjave:

- Mislim da fantastično

- Mislim da je pomalo vulgarno. Ne mislim da je toliko dobro

- Predivno, kakva žena. 

- Mislim da je predivno, predivno, predivno!

@thetruthofmarilynmonroe People were dramatic in those days… #marilynmonroe #marilynmonroefacts #interviews #interview #marilynmonroeforever #scandal #history #movie #movies #marilynmonroedress #moviescene #creatorsearchinsights #foryou #viral #fyp ♬ original sound - The Truth of Marilyn Monroe

Evo kako su žene reagovale:

- Mislim da je vrlo lepo

- Šta Merilin Monro ima, što milion drugih žena ima, ali samo ne žele da pokazuju

Obratite dobro pažnju na ovaj poslednji komentar žene i razmislite da "to što Merilin pokazuje, a ima milion žena", koje biraju da ne pokažu su - noge, jer se samo one vide na fotografije više nego inače. Ona je prozvana "seks simbolom", mahom zbog njenog načina oblačenja, koji je ispred njenog vremena bio uvek. A u to vreme, Merilin je pokazala nekad noge, ponekad gola leđa i ponegde dubok dekolte.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Angelinine haljine na Perwoll Fashion Week-u

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona