• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ginisova rekorderka sa najdužom kosom na svetu ima jednu veoma neobičnu naviku

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da bi je oprala, potrebno joj je oko 45 minuta, nakon čega koristi čak tri fena da je osuši. Održava je - običnim češljem

  • 0
kosa ginisov rekord Printskrin: Youtube/Guinness World Records

Ona ima najdužu kosu na svetu, koja se proteže impresivnih dva metra i 36 centimetra.

Smita Srivastava, iz Utar Pradeša u Indiji, pušta kosu od svoje 14. godine. Ova 46-godišnjakinja drži Ginisov svetski rekord za najdužu kosu na živoj osobi i kaže da je nikada neće ošišati. Da bi je oprala, potrebno joj je oko 45 minuta, nakon čega koristi čak tri fena da je osuši. A održava je - običnim češljem.

- Mnogo volim svoju kosu. Nekada sam sanjala da ću imati titulu svetske rekorderke i Bog je uslišio moje molitve. Želim da moja kosa dobije što više pažnje i da se o njoj čuje  svugde - rekla je Smita na Jutjub kanalu Ginisove knjige rekorda i objasnila zašto je tako strastvena prema svojoj kosi: - Moja prva inspiracija su moja majka i moje sestre – jer svi u mojoj porodici imaju prelepu kosu. Moja druga inspiracija je hindu filmovi iz 80-ih. Glumice su u to vreme imale prelepe duge kose , što me je inspirisalo da je i sama pustim. U našem društvu, duga kosa najavljuje lepotu žena. Nastaviću da je puštam dokle god mogu i nikada neću da je ošišam.

Međutim, svetska rekorderka je takođe priznala i jednu neobičnu naviku koju ima kada je u pitanju njeno vlasište. Naime, ona ne želi da baci nijednu svoju otpalu dlaku koju je izgubila češljanjem ili pranjem.

- Nisam bacila nijednu dlaku u proteklih 20 godina. Imam ogromnu kolekciju. Jednog dana sam imao veliki gubitak kose, pa me je rastužila ideja da bacim svoju kosu. Počela sam da plačem jer sam izgubila toliko kose i tada sam počela da je skupljam u plastične kese i čuvam ih na sigurnom mestu - otkrila je pomalo bizarno ponašanje Smita.

Osim što je drži podalje od makaza, ova Indijka ima i prirodni režim za negu kose. Izbegava veštačke šampone i balzame i meša prirodno bilje sa sastojcima kao što su jaje, sok od luka ili Aloe Vera.

Mnogi su oduševljeni ovim rekordom i izgledom tako dugačke kose, a svoje komentare su ostavili upravo ispod pomenutog videa. Neki je nazivaju i pravom Zlatokosom.

- Neverovatno koliko joj je duga kosa, ali i dalje izgleda prelepo, skoro kao veličanstveni mitski lik koji je oživeo - primetio je jedan komentator videa, a drugi dodao: - Vau, lepa kosa! Verovatno bih se zapetljao i pao da imam takvu kosu.

- Da imam takvu kosu, nikada ne bih prestala da se igram sa njom - nizali su se odgovori koje prenosi "Mirror", a neki su bili i duhoviti: - Kosa mi seže do sredine leđa i sada se osećam kao da imam paž.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ošišala se samo jednom u životu: Ona ima kosu dugu gotovo 1,5m

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona