• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meg Rajan stigla u Sarajevo, vraća se u velikom stilu glumačkoj karijeri: Evo kako sada izgleda čuvena Sali

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela je da radi iza kamere, debitovala kao rediteljka, a danas se uglavnom bavi tim poslom

  • 0
Meg Rajan Foto: Sarajevo Film Festival

Čuvena američka glumica Meg Rajan stigla je u Sarajevo, na filmski festival i tokom dana održala dugonajavljivani masterklas, čiji je moderator bio reditelj Danis Tanović.

Ovo je bila prilika polaznicima masterklasa da dobiju uvid u ključne aspekte njene karijere i njen novi film "What Happens Later", u kojem glumi rame uz rame sa Dejvidom Duhovnijem, a koji će biti prikazan na festivalu.

"Meg Rajan osvojila je naša srca na prvi pogled. Ne samo da nas je sve očarala svojim nezaboravnim izvođenjima, već je dokazala i svoju veštinu iza kamere kao redateljka i scenaristkinja. Čast nam je dodeliti joj Srce Sarajeva", kazao je tim povodom Jovan Marjanović, direktor Sarajevskog filmskog festivala.

Meg Rajan je priznala danas da je vrlo slična liku Sali koji je tumačila u filmu "Kad je Hari sreo Sali" i da bi volela da igra sa Al Paćinom.

Romantične komedije "Kad je Hari sreo Sali", "Besani u Sijetlu", "Stigla vam je pošta" bili su velika prekretnica u njenoj karijeri, donele su joj slavu i epitet holivudske "slatkice". Međutim, htela je da se odmakne od imidža "dobre devojke iz komšiluka". Nakon niza rom-koma usledila je erotska drama, skidanje pred kamerama, a njena publika joj to nije oprostila.

Sve manje je želela da glumi, a više da se posveti porodici, sinu i ćerki Dejzi Tru, koju je usvojila kada je imala 14 meseci.

Počela je da radi iza kamere, debitovala kao rediteljka, a danas se uglavnom bavi tim poslom. Film koji će biti prikazan na Sarajevo Film Festival je njen drugi rediteljski rad, nakon njenog nezavisnog filma "Itaka" iz 2015.godine. Glumica pored režiranja potpistuje i scenario filma.

Ona će dobiti Počasno Srce Sarajeva zbog izvanrednog doprinosa filmskoj umetnosti.

UNIQA je ekskluzivni sponzor i zvanično osiguranje Sarajevo Film Festivala.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Uliks Fehmiju gost Sarajevo film festivala

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona