• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Influenserka objavila spisak razloga zbog kojih današnje žene izbegavaju brak: Od "mamaroša" do "škrtice"

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li pružamo više, a dobijamo manje?

  • 0
mlada Foto: Shutterstock

Brak je tradicionalna institucija stara hiljadama godinama, duboko ukorenjena u skoro svakoj kulturi i religiji. Društvene norme nametnule su monogamiju, partnerski odnos i starost "udvoje", a čini se da one ipak nisu toliko daleko od ljudske prirode - u suprotnom bi odavno bile odbačene.

Pojam braka se znatno promenio u poslednjih sto godina, te je sa dolaskom feminizma žena postala slobodnija, ali i opterećenija. Ono što je nekada podrazumevalo brigu o deci i kući, danas se smatra osnovnim minimumom.

Od žene se danas očekuje i obrazovanje, uspešan posao, briga o estetici, fizičkom i mentalnom zdravlju, ali i tradicionalna uloga. Međutim, šta je sa muškarcima? Čini se da se od nas zahteva da pružamo više, dok istovremeno dobijamo manje.

Ovom problematikom zabavila se influenserka Tori Herman koja je u okviru rilsa podelila osnovne razloge zbog kojih žene izbegavaju brak.

Od muškarca koji živi sa mamom, ne kupuje cveće i želi da deli račune do onog koji veruje da su sve žene sponzoruše, živi sa cimerom ili ima 45 i još uvek nije spreman za ozbiljnu vezu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milica Pavlović stigla na venčanje svojih fanova: Za prvi ples im zapevala “Praštaj”

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona