• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Srbija je moja strast, ja sam Srpkinja": Amerikanka očarana našom zemljom, ovo joj se posebno dopada

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alajna Abroad na mrežama podelila svoja iskustva

  • 2

Alajna Abroad je još jedna u nizu stranaca koji su "slučajno" otkrili Balkan i zaljubili se u njega, konkretno u Srbiju.

Ova Amerikanka od 19 godina je na svom nalogu na video platformi podelila utiske koje ima o Srbiji i koje je stekla boravkom ovde. Čak je i nabrojala 10 stvari koje joj se dopadaju.

Alajna je sasvim slučajno otkrila ovaj deo Evrope, kada je došla u Banjaluku na razmenu studenata. Za manje od osam meseci je naučila jezik i onda je rešila da na mrežama, na tečnom srpskom, kaže koje su to stvari zbog kojih voli Srbiju.

Pre svega je rekla da voli ceo Balkan uopšte, posebno zemlje bivše Jugoslavije.

- Prvi razlog zašto volim Srbiju jeste narod koji je dobrodušan, topao i gostoljubiv, posebno prema strancima. Svi na Balkanu su takvi, ja bih rekla. Sviđa mi se što nikako nećeš ostati gladan kada odeš kod nekoga u goste - rekla je Alajna i nabraja ostale razloge.

- Na drugom mestu je muzika u koju se odmah zaljubila, konkretno najviše zbog harmonike i narodne muzike koja mi je u lepom sećanju. Čak sam počela i da sviram harmoniku. U Americi nemamo ovakve pesme kao što vi imate. Treći razlog je religija, i pravoslavlje mi se mnogo dopada. Ne možeš da ne ostaneš zadivljen manastirima, a u Hramu Svetog Save sam samo stajala i sa strahopoštovanjem gledala - rekla je Alajna.

Takođe, navela je da obožava naš duh za veselja i to kakve žurke i proslave pravimo. Uz to, sviđa joj se naše "bratstvo i jedinstvo" i sloga koju mi između bivših republika imamo.

- Za sebe bih više rekla da sam ponosna Srpkinja nego Amerikanka. Imam tri srpske zastave u mojoj sobi, pravi sam srpski patriota - rekla je nasmejana Alajna.

Dodala je da joj se dopada naša brza organizovanost i "'ajmo na kafu". Voli kada se družimo sa prijateljima i na kraju je ona to usvojila i da lakše sklapa prijateljstva. Tu je i hrana za koju kaže da je izvrsna i da ne može d aizdvoji nešto što joj se najviše dopada.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Amerikanac Džibri Bel je za Telegraf.rs imao divne reči Srbiju i Đokovića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Milan Rakić

    14. septembar 2024. | 12:30

    Ćao Alayna , pregledao sam tvoj video i iskreno mi se jako svideo , svaka ti čast na poštenom prikazu Srbije i balkanskih zemalja ...Ja živim u Srbiji i slobodno piši i pitaj ako želiš još saznati o balkanu..Ja imam 55 godina i mogu ti sve ispričati o svemu ako te interesuje ta tema , veliki pozdrav i javi se kada dodješ u Srbiju slobodno , milan

    Podelite komentar

  • Milan Rakić

    14. septembar 2024. | 12:33

    Piši slobodno na moj mejl , veliki pozdrav iz Srbije

    Podelite komentar