• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanka upisala ćerku u školu u Srbiji i ostala u šoku: "Ne smem da pomislim šta će biti u drugom razredu"

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona se na "TikTok"-u požalila da mališani nose previše knjiga

  • 4

Srbija je mnogima idealna zemlja za mnoge stvari. Da se pojede, popije, putuje i sazna nešto novo, a sve češće možemo čuti da su se stranci nastanili u našoj zemlji iz nekoliko razloga.

Tako je jedna Amerikanka zamenila Kaliforniju za Srbiju gde je njena ćerka krenula u prvi razred osnovne škole. Iako je prošlo tek koji dan od početka iste, ova žena je već krenula da se žali. A ima i zbog čega.

Podelila je na "TikTok" nalogu snimak na kojem objašnjava kako izgleda prvi dan škole, konkretno na primeru svoje ćerke. A onda je pokazala koliko knjiga ima i šta je sve potrebno da devojčica nosi sa sobom. Blago rečeno, mama je ostala šokirana.

@mamaticia3 Got a first grader in our hands 🫶🏽#foryou#foryourpage#fypシ゚viral #fyp#vloggerlifestyle #serbia🇷🇸#caligirl #bayarea #learnontiktok#balkan#california#usa🇺🇸 #easterneurope #kids#school#learningserbian#vlogs#belgrade#serbian#serbiantiktok#loveyou ♬ original sound - Mamaticia3

- Ljudi, moja ćerka kreće u prvi razred ovde i ne govori tečno srpski jezik, kao ni ja. Zbog toga sam jako nervozna. Dobili smo knjige pre nekoliko dana. Dopustite da vam pokažem koliko je knjiga dobila - rekla je mama šokirano i onda je pokazala gomilu knjiga u rukama i dodala:

- Sve ove knjige, a tek je prvi razred. Ne želim ni znati što je čeka u drugom razredu. Stvarno ne želim znati. Ovo je zaista puno - zaključila je ona na kraju snimka.

Ispod snimka dobila je pregršt komentara u kojem su uglavnom naši ljudi i sa podneblja Balkana, pokušavali da joj objasne gde je došla i da je ovde drugačije nego u Americi.

"Zamisli kako je u srednjim školama", "Dobrodošli u Balkan", "Ovo nije Amerika, mi ovde zapravo nešto i učimo", "Volimo da budemo obrazovani" ... bili su samo neki od komentara koji su mogli da se pročitaju ispod snimka.

U moru ovih komentara, neki su rekli da se slažu sa njom i da deca nose previše stvari, posebno kad je reč o prvom razredu.

Šta vi mislite o ovome?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - predlog 5 užina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Ivan

    5. septembar 2024. | 12:10

    Pa zena je 100% u pravu. Nase skolstvo je mozda dobro ali da deca vec u prvom razredu nose ovoliko knjiga je idiotizam. Pustite decu da budu deca i da kroz igru uce.

    Podelite komentar

  • MaraNS

    5. septembar 2024. | 15:17

    Moja ćerka je krenula u četvrti razred. Od prvog razreda nose puno knjiga. Rančevi jako teški. Kada već nema ormarića nek se udostoje i kažu deci šta da ponesu. Sve više dece ima problem sa kičmom zbog težine koje nose. I na sve to nose opremu za fizičko i opremu za likovno ( već četvrta godina za redom istog dana ).

    Podelite komentar

  • Lela

    12. septembar 2024. | 18:07

    To mi mislimo da smo vise obrazovani od drugih ali deca cim krenu u srednji skolu pocnu da izlaze, piju, danju sede u kaficima i nista ne uce. Fakulteti su u velikom procentu privatni gde se isto nista ne uci i prepisuje. Da ne pricamo o pogresnim vrednostima u drustvu gde mnogi izgube motivaciju za ucenjem. Krenemo decu da pripremamo ko da ce dobiti Nobelovu nagradu a posle ih upropastimo.

    Podelite komentar