• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prozvali su ih "monstrumima", a Kim Kardašijan želi da se uzme u razmatranje presuda braće Menendez

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najpoznatija i najbogatija rijaliti zvezda, bizniskinja i influenserka, iskazala svoje mišljenje

  • 0
Menendez braća, Kim Kardašijan Foto-kolaž: Profimedia BUZZIPPER/BACKGRID/Backgrid USA / BACKGRID/Backgrid UK

Slučaj Erika i Lajla Menendeza bio je globalno ispraćen, kada je osvanula vest da su ova braća u svojoj mladosti brutalno presudila svojim roditeljima.

Na suđenju, koje je takođe bilo medijski ispraćeno, njihov slučaj se dugo razmatrao, naročito kada su u sudnici izneli tvrdnje da su doživljavali seksualno zlostavljanje od strane njihovog oca, dok im je majka priznala da je znala sve šta se dešava. Kako je tvrdio Erik, zlostavljanje je počelo kada je imao svega šest godina, a završilo se kada je imao 18 i kada su im presudili te 1989. godine.

Živeli su imućnim životom i već u toku suđenja, iako su mnogi dokazi ukazivali na to da su njihove tvrdnje tačne, počeo je da ih prati glas razmaženih bogataša i da su presudili roditeljima jer su želeli nasledstvo.

Osuđeni su na doživotno izdržavanje kazne, a čak su ih i razdvojili i stavili u različite zatvorske ustanove. Nakon mnogo godina, braća Menendez ponovo su stavljena u isti zatvor i isti zatvorski paviljon. Sada, kada obojica imaju supruge, a Erik je i očuh. 

No, u posetu braći nedavno je išla i dobro poznata Kim Kardašijan. Ona je nekoliko puta govorila kako ipak neke stvari posmatra sa pravnog stanovišta, s obzirom da je diplomirana pravnica.

Posetila ih je malo nakon što je izašao dokumentarac po nazivu "Monstrumi", kako su mnogi nazivali braću i u toku suđenja. Iako su se braća pobunila oko toga što neko napolju njihovu priču pretvara u zabavu i film, ali i što je sam sud o njima donet već u naslovu, dokumentarac nije povučen, niti se iko konsultovao sa njima.

Braća Menendez Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kim smatra da ni to nije pravo, pa je odlučila da ih poseti i javno iznese svoje mišljenje o braći.  Rekla je da veruje da su braća "osuđena pre nego što je njihovo suđenje uopšte počelo" zbog medijske pažnje oko zločina.

- Slučaj Erika i Lajla postao je zabava za naciju, njihove patnje i priče o zlostavljanju ismejane u skečevima u emisiji "Saturday Night Live" -  napisala je Kardašijan, napominjući da oseća da su braća počinila zločin iz samoodbrane nakon "godina zlostavljanja i pravog straha za njihove živote". Dodala je:

- Mediji su braću pretvorili u čudovišta i senzacionalističke bombone za oči - dvoje arogantnih, bogatih klinaca sa Beverli Hilsa koji su ubili svoje roditelje iz pohlepe. Nije bilo mesta za empatiju, a kamoli za saosećanje.

Ona je dalje opisala Erika i Lajla kao ljubazne, inteligentne i poštene muškarce, jer je rekla da bi tvrdnja braće o seksualnom zlostavljanju od strane njihovih roditelja bila ozbiljnije shvaćena da su devojčice, otkako je "javna svest o traumama seksualnog zlostavljanja koje muškarci doživljavaju bila minimalna u to vreme"

- U zatvoru, obojica imaju primerene ocene ponašanja u dosijeima -  nastavila je ona, napominjući njihove višestruke fakultetske diplome i njihov rad kao negovatelji.

- Dugujemo to onim dečacima koji su izgubili detinjstvo, koji nikada nisu imali priliku da budu saslušani, da im se pruži pomoć ili ono najbolje - spaseni - govori Kim, prenosi "PageSix".

Kim se drugi put javno bavi pričama o velikim zločinima. Tako je svojim kamermanima snimala deo rijalitija dok razgovara sa Džipsi Rouz, devojku puštenu iz zatvora u kom je bila zbog sudelovanja u ubistvu majke, za koju se tvrdi da ju je zlostavljala i lažirala priče o strašnim bolestima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Stefanović: Saslušan je i svedok Stefan Marković koji je video još jedno lice sa Blažićem to veče

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona