• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postala je najbogatija žena na svetu kad joj je umrla majka: Luksuz je ne zanima, a ni to kako izgleda

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fransoaz Betankur Majers je u julu ove godine proslavila svoj 71. rođendan

  • 3
Francoise Bettencourt Meyers Foto: Profimedia

Fransoaz Betankur Majers je i dalje najbogatija žena na svetu. Verovatno ste čuli za L’Oreal , ali ne znate da je firmu osnovao njen deda i da porodica Betenkort Majers ima udela u kompaniji, tačnije da upravo Fransoaz poseduju oko 33% akcija ovog giganta, u čijem je odboru od 1997. godine i na čijem se čelu nalazi, kao predsednica porodične holding kompanije.

Pomislili ste da je sa tolikim novcem uživala u svemu što pare mogu da kupe, ali to ne može biti dalje od istine. Njen život je obeležio žestoki sukob sa majkom, koji je duboko uticao na celu njihovu porodicu.

Udeo kompanije i bogatstvo je nasledila od majke, ćerke osnivača L’Oreala, a uprkos globalnoj pandemiji koja je izazvala haos u svetskoj ekonomiji, prihodi ovog kozmetičkog giganta su samo u 2021. godini dostigli 35,5 milijardi evra.

Dakle, razumete o kojoj je moćnoj cifri tu reč.

Njihov odnos narušio se zbog majčinog odnosa sa jednim fotografom, koji je navodno koristio njenu mentalnu slabost zarad materijalne koristi.

- Moja ćerka je mogla strpljivo da čeka moju smrt umesto da učini sve što može da je ubrza - rekla je pokojna Lilijen u jednom televizijskom intervjuu.

Fransoaz Betenkort Majers sa majkom Foto: Profimedia

Nakon samo nekoliko godina ustanovljeno je da Lilijen pati od jednog oblika demencije i da nije više u mogućnosti da se brine o sebi. Tada starateljstvo nad njom dobija njena ćerka.

Nakon njene smrti 2017. godine, Fransoaz je postala vlasnica velikog bogatstva, ali umesto da život promeni iz korena, ona je ostala verna svom ranijem načinu življenja.

Fransoaz Betankur Majers je u julu ove godine proslavila svoj 71. rođendan. Ona i dalje ne voli da se šminka, ne čupa obrve, ne posećuje salone za masažu, ne obilazi društvene događaje. Sve što joj je važno su njena deca: Nikolas Majers i Žan Viktor Majers i suprug sa kojim je u braku punih 40 godina.

Majers se jednostavno uvek držala podalje od reflektora. Iako je Mejers najbogatija žena na Forbsovoj listi milijardera, ona je takođe i 14. najbogatija osoba na svetu, a malo iza nje je Alis Volton, ćerka osnivača američkog maloprodajnog giganta.

Fransoaz Betankur Majers uživa u sviranju klavira ili se prepušta knjigama – hobijima koje je pokupila još od detinjstva. Poznato je da je rođena i odrasla kao katolkinja, pa je koristila svoju veru da istraži književni svet. Napisala je i objavila nekoliko biblijskih komentara koji su se bavili rečima i izrazima u Bibliji, kao i porodičnim stablima i plemenima koja su u to vreme bila prisutna. Napisala je i knjigu o grčkim bogovima i fokusirala se na njihovu genealogiju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo Vesnu Dedić, Suzanu Perić i Anu Stanić kako izgleda žena sa stilom i ovo su poručile

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Goran

    18. oktobar 2024. | 19:07

    A zasto ne koristi?? Zato sto zna kakvi se sve otrovi i gadosti koriste u njihovim produktima.

    Podelite komentar

  • Gvozden

    18. oktobar 2024. | 19:02

    Fransoaz ljubavi moja jedina! Udaj se za mene!

    Podelite komentar

  • Grdna

    18. oktobar 2024. | 19:52

    ko šejtan,mati moja mila.

    Podelite komentar