• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ko su sestre Spencer? Lepotice koje elegancijom i duhom neodoljivo podsećaju na svoju tetku princezu Dajanu

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ne samo da mnogo liče na nju, već su, kako se čini, nasledile i njenu eleganciju, neposrednost i toplinu.

  • 0
Sestre Spenser Kiti Elajza Amelija Kitty Eliza Amelia Spencer Foto: Profimedia/SplashNews.com/Zak Hussein

Iako su bile devojčice kada im je tetka umrla i premlade da bi ih njihov otac, ser Čarls Spenser (65), odveo na poslednji ispraćaj njegove sestre u septembru 1997, njegove ćerke Kiti, Amelije i Elize izazivaju mnogo pažnje gde god da se pojave jer neodoljivo podsećaju na princezu Dajanu.

I ne samo da mnogo liče na nju, već su, kako se čini, nasledile i njenu eleganciju, neposrednost i toplinu.

Mlade žene su se nedavno pridružile svom rođaku, princu Vilijamu, u Centrepointu, vodećoj dobrotvornoj organizaciji u Velikoj Britaniji za mlade beskućnike, kako bi pokroviteljima uručili nagrade. Nekada najmoćniji saveznik tog udruženja bila je upravo majka budućeg kralja, princeza Dajana. Vilijam je odlučio da nastavi tamo gde je njegova pokojna majka stala, a Dajanina najstarija nećaka, 33-godišnja Kiti Spenser, postala je ambasador Centrpointa. U toj funkciji je podržavaju godinu mlađe bliznakinje Amelija i Eliza.

Sve tri su lepe i prefinjene i zaista se trude da budu nenametljive, ali ih lepota (i sličnost sa princezom) izdvaja gde god da se pojave. Inače su sve tri često

Kiti je inače modna ikona i bivša manekenka koja je sarađivala sa modnim kućama i najpoznatijim kozmetičkim brendovima, ali pošto se udala i ovog proleća rodila ćerku Atinu, retko se pojavljuje u javnosti. Njen muž je čak 32 godine stariji od nje.

Južnoafrički preduzetnik Majkl Luis je pet godina stariji i od Kitinog oca,  zbog čega se njen izbor za muža smatra prilično kotroverznim. Kada su se prvi put pojavile glasine o njihovoj vezi tokom 2018. godine, malo ko je u Londonu verovao da će oni opstati, jer je prelepa Kiti mogla da mladoženju kojeg bi poželela, a malo ko je davao šansu južnoafričkom tekstilnom preduzetniku sa neuspelim brakom i troje odrasle dece. Međutim, život piše romane.

Konačno su se venčali u vili Aldobrandini u Rimu u leto 2021, a nevestin otac se nije pojavio na venčanju. Ipak, Kiti je bila toliko lepa u venčanici Dolce&Gabbana, dostojnoj kraljice, da je njegov izostanak sa ceremonije pao potpuno u drugi plan.

Haljina od čipke inspirisana je viktorijanskim stilom, ima gotovo nevidljiv dekolte prekriven čipkom tako delikatno izrađen da podseća na paukovu mrežu, dugi rukavi ističu njene vitke ruke, a tu je i impozantan šon i izvezen veo. Kreacija je podsećala na nenadmašnu venčanicu Grejs Keli kada se udala za princa Renijea od Monaka.

Moglo bi se reći i da je najstarija sestra Spenser „kompenzovala” šok koji je izazvala izborom muža, sa svojim besprekornim modnim ukusom, pa joj sunarodnici nekako „opraštaju” izbor muža. Na venčanju je nosila još dve haljine Dolce & Gabbana Alta Moda od kojih se ne zna koja je lepša.

Sa druge strane njene mlađe sestre, bliznakinje Amelija i Eliza su u ozbiljnim vezama koje, koliko je poznato, još nisu okončane brakom. Pošto su se njihovi roditelji, Čarls Spenser i manekenka Viktorija Ejtken Lokvud, sa tri ćerke i sinom Luisom 1995. preselili u Južnu Afriku da bi izbegli pažnju medija zbog porodičnog imena i veze sa princezom Dajanom, devojčice i njihov mlađi brat su tamo proveli detinjstvo i deo tinejdžerskih dana.

Njihov brat Luis, naslednik titule grofova Spensera, vratio se u Veliku Britaniju relativno rano, upisao Univerzitet u Edinburgu, a zatim diplomirao na Školi umetnosti u Londonu. Njegova najstarija sestra Kiti je završila studije u Firenci i magistrirala menadžment luksuznih brendova, Amelija se školovala u Kejptaunu, dok je Eliza odabrala da studira umetnost na Univerzitetu u Edinburgu. Nakon što su se bliznakinje preselili iz Kejptauna u London 2021. godine, nakon svoje starije sestre koja je tamo otišla dve ili tri godine ranije, one grade svoje živote, ali su i dalje sve blisko povezane.

Nakon razvoda roditelja 1997. godine, prvobitno su živele u Kejptaunu, odnosno zelenom predgrađu grada, Konstanciji, gde su proveli veći deo godine. U britanskoj javnosti debitovale su 2011. godine, na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton i već tada su se isticale lepotom i sličnošću sa princezom Dajanom.  Sedam godina kasnije, 2018. godine, sestre Spenser prisustvovale su venčanju princa Harija i Megan Markl i od tada ne prestaje fascinacija obožavalaca kraljevske porodice za nećakinje Lejdi Di.

Danas Amelija radi kao planer venčanja u Londonu, dok je Eliza dizajner enterijera. U jednom od svojih retkih javnih intervjua bliznakinje su otkrile da je Eliza, koja je minut starija, u vezi sa Čeningom Milerdom, preduzetnikom u tehnološkom sektoru, dok je njena sestra verena sa momkom Gregom Malletom, fitnes trenerom i nutricionistom sa kojim je 12 godina.

Iako su izbegle da pričaju o rođacima Vilijamu i Hariju, otkrile su da ih je njihova majka posetila u Južnoj Africi.

- Bila je sa nama neposredno pre nego što je umrla tog leta. Odsela je u kući mog oca, ovde u Kejptaunu. Imali smo sreće što smo to vreme proveli sa njom - rekli su u intervjuu za Tatler.

Eliza se seća svoje tetke kao „neverovatno tople, majčinske  figure, pune ljubavi".

- Uvek je pokušavala da se poveže sa nama kao deca i imala je talenat da čita dečja srca - prisetila se.

Ispričale su i kako su jednom otišli ​​sa Dajanom do Nordhuka, prelepe plaže poznate po ledenoj vodi nedaleko od Kejptauna. Međutim, zaskočio ih je fotograf.

- Nismo razumele šta se dešava. Ali ona je situaciju pretvorila u igru "ko prvi dođe do auta". Bilo je neverovatno kako nas je zaštitila. Nismo imali pojma šta ona radi u tom trenutku - rekla je Eliza Spenser i dodala da je, iako je bila dete kada je Dajana umrla, osteila bol i shvatila kakav je to užasan gubitak za porodicu. Ali je tek kasnije je shvatila kakav je gubitak Dajanina smrt bila za ceo svet.

Kako vreme prolazi, sestre Spenser su svesnije nasleđa žena u porodici Spenser i njihove tetke, neprežaljene narodne princeze, kojoj su joj toliko slične.

(Ona.rs / Daily Mail/Tatler)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona