• 0

Smemo li podržati nekoga ko je srećan: Na meti kritika mama koja je pokazala svoje vitko telo posle porođaja

Aga Bordes sa svetom je podelila video u kom se jasno može videti njeno telo koje izgleda identično kao i pre trudnoće, što su mnogi shvatili kao hvaljenje koje može izazvati nesigurnost kod drugih žena koje se bore sa viškom kilograma

  • 0

TikTok video novopečene mame koja pokazuje izgled svog tela posle porođaja izazvao je debatu i otvorio prostor za razmišljanje na temu percepcije tela žena koje su se tek porodile.

Aga Bordes je podelila video na TikTok-u u kojem je prikazana kako uživa u šetnji sa svojom novorođenom bebom. Izgledala je doterano i u top formi dok nosi bledoplave helanke i belu majicu bez rukava.

Borhes je napisala i nekoliko reči o tome kako je to što izgleda zgodno nakon dve nedelje od porođaja čini srećnom, pored činjenice da nosi svoju uobičajenu odeću i da joj je dete sito, zdravo i srećno i da zajedno uživaju u sunčanom danu. Video je dobio više od 540.000 pregleda i izazvao je onlajn debatu među mamama o tome da li Bordes održava "nerealni" pritisak na nove mame da brzo smršaju nakon rođenja bebe.

Da li je to ono što je ova mama želela da poruči ili ona samo ima prava da uživa u svom telu i da bude srećna? Da li to znači da je time indirektno napala i etiketirala sve one mame koje imaju višak kilograma nakon trudnoće?

Ima li ona prava da bude srećna i zadovoljna u svom telu i činjenici da je jako brzo povratila svoj stari izgled ili  možemo samo da podržavamo žene koje se nakon trudnoće izjasne o tome kako se bore sa upornim viškom kilograma? Zašto ne bismo podržali obe? Zašto i ovoj ženi ne bismo bili podrška, isto kao i onoj koja se bori sa dijastazom i kilogramima? Smemo li podržati i čestitati nekome na činjenici da je srećan i zadovoljan takav kakav jeste?

@aga.bordes I am blessed to recover so fast, but here are the tips what I did #postpartum #postpartumbody #postpartumrecovery #postpartumweightloss #postpartumjourney #postpartumtips #viralvideo ♬ Collide - _spxdupsounds

Prema podacima, većina žena izgubi do šest kilograma tokom porođaja, uključujući težinu bebe, placentu i tečnost. U nedeljama nakon porođaja telo će nastaviti da oslobađa višak tečnosti, ali ne nužno i masnoće. Gubitak težine posle porođaja može varirati i može potrajati od šest meseci do jedne godine da se višak izgubi. I ovo je apsolutno normalno i prihvatljivo.

Genetika umnogome određuje kako ćemo se gojiti i koliko će nam biti potrebno da smršamo. Ne smemo osuđivati onoga ko ne želi i ne može da smrša, ali isto tako ne možemo "osuti paljbu" po nekome ko "paradira" svojim savršenim telom.

Uostalom, šta mi znamo o životu ove žene? Ona je i sama napisala nakon mnogobrojnih ružnih komentara kako niko od njih ne zna sa čime se ona bori i da to nije manje važno ukoliko se ne vidi spolja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica