• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Hoću razvod jer me njegov sin podseća na prošlost": Žena ne može da prihvati da je muž imao život pre nje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potražila je savet kako da se ponese u ovoj situaciji

  • 0
Roditelji, svadja, razvod, tužan dečak, dete Foto ilustracija: Shutterstock

Kada uplovljavate u vezu sa nekim, trebalo bi da prihvatite sve što dolazi u sklopu te osobe jer je to deo nje. To su naravno porodica, prijatelji, posao, a pre svega prošlost koju ta osoba ima.

Jedna žena je izjavila da ne može da ostane u braku sa mužem, koji ima sina iz prvog braka, jer je to dete podseća na prošlost muža kao i na to da je imao ženu pre nje.

Ona se nalazi na ivici razvoda jer ne može da gleda njegovog sina, iako su njih dvoje u braku već tri godine. Od tada sve vreme pokušava da se poveže sa nsedmogodišnjim detetom, ali joj ne polazi za rukom. Očajna zbog situacije u kojoj se našla, potražila je savet stručnjaka jer je svaki dan teži od prethodnog. Svesna je da je problem u njoj i da će to, pošto je sve više izvesno, dovesti do kraha braka.

- Samo je tri dana nedeljno sin kod njega, tj. nas, ali dani koji prethode tom susretu mi donose nelagodu. Osećala sam strah kog ne mogu da se otarasim. Dečak je dobar, ne mogu da kažem, iako gotovo uopšte ne razgovaramo kada smo sami - rekla je ova žena, prenosi "Mirror".

Mislila je da je to zbog toga što nikako nije uspevala da ostane u drugom stanju, ali i sada kada je pred porođajem, njena osećanja povodom dečaka su intenzivirana. Otvoreno je razgovarala sa mužem, rekla mu je kako se oseća ali on ne shvata ozbiljnost situacije i ne zna kako da je podrži.

Dilema o razvodu Foto: Shutterstoc

- Pokušavala sam nekoliko puta da mu objasnim kako se osećam, čak sam mu i predlagala da se razdvojimo jer osećam toliku krivicu što se potencijalno mogu naći između sina i oca. On to ne može da razume koliko god mu ja to objašnjavala - rekla je ova žena koja ne vidi izlaz iz ove situacije.

Priznaje da postoje barijere u njihovom odnosu, čak i da se ponekad oseća kao rezervni "igrač". Na kraju je počela da mu zamera i što dečak drži svoje stvari kod njih u kući - oseća da je to invazija na njen lični prostor.

Brine se za budućnost njihovog odnosa jer imaju samo jedan slobodan dan njih dvoje zajedno, plaši se da će sve da im naruši odnos koji su zajedno gradili. Čak veruje da će najverovatnije morati da prekinu brak.

Dobila je savete da pokuša da se poveže sa dečakom jer će to doneti samo boljitak celoj porodici. Opet, ako veruje da će to ići teško i sporo, onda bolje na vreme da se razvede, da kasnije ne dođe do većih problema.

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li supružnici treba podeliti imovinu nakon razvoda: Šta kažu Beograđani?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica