Quantcast
  • 1

Samohrana majka dobila otkaz pošto je kolega s posla prijavio njen "TikTok" video

Sporni video nije bio uvredljiv, ali je školska uprava to tako protumačila

  • 1
Učiteljica

Foto: Shutterstock

Samohrana majka rekla je da je dobila otkaza na poslu u maju nakon što je njen kolega prijavio jedan od njenih "TikTok" videa upravi škole uz primedbu da je neprikladan.

Nikol Džonson (30) koja je radila kao paraprofesionalac za specijalno obrazovanje rekla je u nedavnom video-snimku da je kolega prijavio jedan od njenih videa na kom se vidi da je imala vremena da svrati po kafu, a javila je da zbog dece kasni na poslao. Napis na snimku je glasio: "Kažem svojim kolegama da nema šanse da dođem ranije jer imam decu, ali ipak dolazim sa šoljom kafe", prenosi "Yahoo"

Video je krajem avgusta prikupio više od 165.000 pregleda.

- Nisam mislila da mogu da dobijem otkaz jer nisam mislila da je neprofesionalno. Ne psujem. Nije negativno. Nije uznemirujuće. Ja samo kažem: "Ne mogu da dođem ranije na posao, ali imam 'starbaks'" - rekla je Džonson u naknadnom videu.

Džonsonova je rekla da je kolega koji je obavestio školsku administraciju znao da je ona već na "tankoj liniji".

Naime, Džonsonova je u video-snimku rekla da je u novembru stavljena na administrativno odsustvo na tri nedelje zbog postavljanja "neprofesionalnih 'TikTokova'" i "uznemiravanja kolega".

@nicoleybridget3 Replying to @helhathfury ♬ original sound - Nicole Johnson

Prema Džonsonovoj, ovaj "neprofesionalni TikTok" koji je objavila u novembru trebalo je da podeli priču o njenoj sestričini, koja je pretrpela traumatsku povredu mozga.

- U suštini, napravila sam nekoliko "TikTokova" jer sam osećala da moja sestra pokušava sama da reši situaciju i da to nikuda ne vodi, pa sam pomislila da bi možda donekle podiglo svest o mojoj sestričini, u vidu nekih donacija ili advokata ili saveta ili bilo čega što bi moglo da nam pomogne - rekla je Džonson.

Optužba za deljenje ličnih podataka

Rekla je da ju je sestra obavestila da je jedan od njenih kolega bio prisutan kada je njena sestričina zadobila povredu mozga. Džonson dodaje da su ljudi saznali ko je neidentifikovani kolega i kontaktirali sa ljudskim resursima, preteći mu, a da je ona prijavljena školskom odboru kao odgovorna za deljenje ličnih podataka njenog kolege.

- Njegovo mesto zaposlenja je bila javna informacija, njegovo radno mesto je javna informacija, njegovo ime je javna informacija, njegova adresa e-pošte je javna informacija, ali ja nisam podelila ništa od toga. Nisam čak ni ime rekla.

Ona je potom stavljena na administrativno odsustvo, a kada se vratila, dobila je mejl koji je od nje zahtevao dosta toga i ticao se daljeg rada. Budući da su joj pre toga zamerili kašnjenje na posao, za šta ona tvrdi da je uzrok tome bila borba sa ADHD-om, kao i činjenica da je samohrana majka. Lista očekivanja ticala se vremena dolaska na posao i čekiranja, umesto da se javljanje o vremenu dolaska ili eventualnog kašnjenja odvija putem telefona.

Problemi sa kašnjenjem na posao

Prema Džonsonovoj, ona je u februaru ukorena jer nije uvek uspela da ispoštuje pravila i stigne na posao na vreme. U maju, nakon što je objavila video o svojim navikama kupovine kafe, Džonsonova je rekla da je pozvana na sastanak na kom se razgovaralo o njenom prisustvu i objavama na društvenim mrežama.

Rekla je da je zaposleni u ljudskim resursima odštampao scene iz njenog "TikTok" videa. Džonson je nastavila rekavši da je administracija smatrala ovaj video sramnim jer je hešteg #FYP protumačila u pogrdnom smislu, iako se to odnosi na "For you page" (stranica "za vas" na "TikTok"-u).

Džonsonova je rekla da je, iako je promenila privatnost "TikTok" videa dva dana nakon što ga je objavila, šteta već bila učinjena.

Džonsonova je izgubila posao za koji je rekla da je strastveno obavljala skoro deceniju, gde je stvarala lepe uspomene sa svojim učenicima i saradnicima.

- Definitivno bih rekla da je moj omiljeni deo posla bio pomaganje učenicima da shvate da mogu da rade stvari za koje su mislili da ne mogu ili da im je rečeno da ne mogu - rekla je Džonson.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari