• 1

Muškarci sa ovim imenom su veseljaci, ali ozbiljni u svojim ciljevima i posvećenosti porodici

Često su izbor svojih prijatelja za opuštajuća druženja, jer umeju da zabave i sebe i druge, a znaju biti i pravo "rame za plakanje"

  • 1
značenje imena Boris

Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Muško ime Borko je domaćeg porekla i ne tako često na listi onih koje roditelji biraju kada daju imena svojoj novorođenoj muškoj deci. Ovo ime uglavnom se daje muškoj deci ako u familiji ili u porodčnom stablu postoji neki stariji predak koji je nosio ovo ime i svojom ličnošću zavredeo da buduća pokolenja ponesu njegovo ime.

Prema jednoj teoriji, ime Borko je staroslovenskog porekla i izvedeno je od reči "borba" ili "boriti se", čime izražava želju roditelja da njihovo dete u životu bude snažno i borbeno. Mnoga slovenska imena vuku koren iz ove osnove: Boro, Borjan, Borjanka, Borivoje, Bora. Dok, prema drugoj teoriji, koren imena Borko je od naziva biljke "bor".

U svim slučajevima, jasno je da pri odabiru ovog imena roditelji imaju želju da im dete bude stameno i dugovečno poput bora ili neustrašivi ratnik i životni borac.

Osobe koje nose ime Borko imaju "lekovito" dejstvo na svoje okruženje, nežne su i blage i uvek pune razumevanja i brige za druge, posebno za svoju porodicu. Često su izbor svojih prijatelja za opuštajuća druženja tokom vikenda, jer umeju da zabave i sebe i druge, a umeju da budu i pravo "rame za plakanje".

Svi koji su ih videli i doživeli bar jednom u životu, teško zaboravljaju osobe sa imenom Borko, jer uvek privlače pažnju, ali na nenametljiv način, svojom prirodom i milošću. Svoje jako ime nose sa sigurnošću i svesni su sebe, uglavnom postižu uspeh u životu, ali sa puno rada i truda. Ne podnose da su gubitnici  i imaju jak osećaj identiteta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Mikiii

    26. avgust 2022. | 20:01

    Pa vi ste najjaci. Cuj,ime Borko se daje UGLAVNOM muskoj deci!?!?!?!?!?! Ja ne verujem sta sam procitao😁🤣😁pa jel postoji zena Borko??!?!?!?

    Podelite komentar