• 0

Pre sedam godina rodila je blizance različitih rasa: Koje su bile šanse da se to ponovi?

Alison Spuner i Din Duran postigli su nešto što je u svetu statistike i verovatnoće - gotovo nemoguće

  • 0

Alison Spuner i Din Durant na prvi pogled izgledaju kao uobičajen par, ali se ispostavilo da su njihovi geni malo drugačiji. Ovo se može zaključiti iz toga što, ne samo da su postali roditelji jednog para blizanaca, već su imali sreće da to ponove i po drugi put, a da su, u oba slučaja dobili po jedno dete druge boje kože. Ukratko, postigli su nešto što je u svetu procenata i verovatnoće - gotovo nemoguće.

Din je iz Zapadne Indije, ima tamniju kožu, smeđe oči i tamnu kosu. Alison ima svetlu kožu, plave oči i vatrenocrvenu kosu. Kada su saznali da je Alison u drugom stanju, pa da još nosi i blizance, njihova prva pomisao bila je da će njihova deca biti mešavina njihovih ličnosti i fizičkih osobina.

Ali, genetika je još jednom dokazala da je čudo, jer kada je Alison rodila Lauru i Hejli 2001. godine, njihovi roditelji su ostali zatečeni nečim što nisu očekivali. Laura je mnogo ličila na svoju majku, imala je svetlu put, plave oči i crvenu kosu, dok je, s druge strane, njena sestra bliznakinja mnogo ličila na njihovog oca, sa tamnom kožom i tamnim očima.

Alison, Din i njihove porodice bili su šokirani kada su čuli vest. Ali, iako se to ne dešava često, to ne znači da se nikada ne dešava. Prema objašnjenju genetičara, šanse da majka rodi blizance mešovite rase su 1 u 500.

Odrastanje ovim devojčicama nije uvek bilo lako i prijatno, jer su roditelji često morali da odgovaraju na pitanja znatiželjnika i da se suočavaju sa izrazima neverice kako je to moglo da se desi, dok su se nosile sa sličnim pitanjima svojih vršnjaka u školi.

Sedam godina kasnije, Alison je saznala da ponovo čeka blizance. U 37. nedelji trudnoće, lekari su morali da ubrzaju porođaj jer su otkrili da su se obe njene bebe smestile u karlični položaj. Čim se porodila, bebe su prebačene na intenzivnu negu jer su imale problema sa disanjem. Zbog toga Alison i Din nisu mogli da vide svoju decu odmah, međutim, kada su se konačno susreli, znali su da su napravili još jedno čudo.

Ne samo da su imali sreće da dobiju još jedan set blizanaca, već su i ove devojčice bile - različitih rasa. Beba Mija rođena je tamne kože poput njenog oca, dok je njena mlađa sestra Lija imala svetlu kožu i crte lica kao njihova majka Alison.

Ovo se ne dešava često čak ni kod neidentičnih blizanaca.

- Još je manja verovatnoća da će dve jajne ćelije biti oplođene i da će deca biti različite rase. A da bi se to dogodilo čak dva puta, šansa je jedan prema milion - izjavila je doktorka Sara Džarvis sa Kraljevskog koledža.

- Ne postoji lak način da se ovo opiše. U neverici sam kao i svi ostali. Iako se isto desilo i pre sedam godina, i dalje sam zadivljen - izjavio je tada srećni tata Din u intervjuu za CBS Nevs.

Lija i Mija danas imaju dve starije sestre koje im pomažu i koje su uspele da ih usmere u pravom smeru uprkos istim problemima sa kojima su se susretale.

- Loren i Hejli su naši uzori, sviđaju mi se moje starije sestre. Želimo da naši životi budu isti kao oni kada odrastemo - izjavila je za portal "Kind Dose" Lia, koja danas ima 14.

Devojke znaju da su srećne što imaju jedna drugu, i iako izgledaju veoma različito, slažu se da su i po mnogo čemu veoma slične.

- Završavamo rečenice jedno drugoj i govorimo iste stvari u isto vreme. Ponekad tačno znam šta se dešava u njenom umu - pojasnila je druga sestara Hejli.

Alison i Din su srećni što su u životu bili blagosloveni na ovaj način i zahvalni univerzumu što funkcioniše na čudne načine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica