• 0

Čuveni "prijatelj" Met Leblank prestao je da glumi kako bi bio tata svojoj ćerkici koja je imala retku bolest

- Većina glumaca zove svoje agente da pita šta se dešava, a ja sam zvao svog i molio da izgubi moj broj na nekoliko godina.  Bilo je to veoma mračno vreme - priseća se glumac

  • 0
Met Leblank Foto: Shutterstock

Iako je u serije "Prijatelji" Met Leblank glumio površnog momka i Kazanovu, u stvarnom životu ovaj glumac je u stavi tata pun ljubavi prema svojoj ćerki, zbog čijeg zdravlja je napustio glumu i odlučio da se posveti svom detetu puno vreme.

Od 1994. do 2004. "Prijatelji" su bili jedna od najpopularnijih TV serija koja je opisivala šest prijatelja spremnih da podrže jedni druge i izbacila u glumačku orbitu Dženifer Aniston, Metjua Perija, Kortni Koks, Dejvida Švimera i Meta Leblanka.

Leblank, poznat po ulozi Džoija Tribiania, bio je italijansko-američki glumac koji se borio da se popne na lestvici uspeha. Publika je volela kontraste njegovog lika u seriji jer je bio dobroćudan i odan prijatelj, ali i ozbiljan zavodnik.  Nakon što se završila serija, glumio je u seriji "Džoji" a potom postao i kovoditelj emisije na BBC-ju, "Top Gear".

Prijatelji, Friends, Met Leblank Printskrin: YT/MsMojo

Tokom uspeha sa "Prijateljima" izlazio je sa mnogim poznatim ženama, kao što su Kejt Hadson i Brendi Glanvil. Godine 1997. upoznao je Melisu Meknajt, britansko-američku manekenku sa kojom se, iako ju je zaprosio nakon godinu dana zabavljanja, venčao pet godina kasnije. Tada je i postao tata devojčici Marini Perl.

- Sećam se kada mi se rodila ćerka Marina. Čim sam je pogledao, bio sam zaljubljen, a nikada se nisam tako osećao. Nisam mogao da verujem. Od tog trenutka sam znao da ne postoji ništa što bi me sprečilo da je volim - čak i ako bi slupala moj "ferari" - pričao je tada Met.

Marina je rođena kada je Met dobio svoju ulogu u spin-offu "Prijatelja", "Džoji", za koju je priznao da nije bio ništa sličan originalu, jer ga ljudi nisu prihvatili onoliko koliko je očekivao, zbog čega je odlučio da uzme godinu dana pauze od glume. Međutim, jednogodišnja pauza ubrzo se pretvorilo u šestogodišnju.

Glumac je ostao skriven na svom kalifornijskom ranču, uz izgovor da se oseća iscrpljeno nakon desetogodišnjeg angažmana u "Prijateljima" i da mu je potreban odmor. Ipak, ponude za posao su i dalje pristizale.

- Godinama sam jedva sam izlazio iz kuće. Bio sam izgoreo. Hteo sam da nemam raspored, da ne budem negde. Bio sam i u prilici da to uradim. Moj agent je bio uznemiren. Većina glumaca zove svoje agente da pita šta se dešava, a ja sam zvao svog i molio da izgubi moj broj na nekoliko godina.  Bilo je to veoma mračno vreme. Umalo sam doživeo nervni slom - opisao je Met period posle prijatelja.

Met Leblank i Melisa Meknajt Met Leblank i Melisa Meknajt / Foto: Shutterstock

Paralelno, dvogodišnjoj Marini 2006. godine dijagnostikovano je razorno stanje mozga zvano displazija. Iste godine, brak glumca sa manekenkom se raspao nakon što je on podneo zahtev za razvod , zbog navodnog neverstva. To se dogodilo nekoliko meseci nakon što se Met iselio iz kuće koju je delio sa svojom ženom, povređen njenim neverstvom i potpuno uništen zbog ćerkine dijagnoze

- Mojoj ćerki je dijagnostikovan problem sa glavom. Bio je to veoma mračan period. Ali ja sam to prošao. Zar ne kažu da ono što nas ne ubije čini nas jačima? - prenosi portal "Amo Mama" glumčeve reči.

Glumac je stao uz svoju ćerku 

Iako Met nije bio savršen muž, on je ostao tata pun ljubavi. Nakon sporazumnog razvoda, oboje roditelja odlučili su da ostanu u prijateljskim odnosima zarad njihove žerke.

- Provesti vreme sa njom je najbolja stvar koju sam ikada uradio. Imamo sjajnu vezu i to je najbolja stvar u mom životu - ne kaje se Leblank što je žrtvovao svoju karijeru.

Od Marininog rođenja, glumac je dao prednost roditeljstvu i siguran je da mu je očinstvo ponudilo mnogo lekcija. Met je uložio mnogo vremena da izgradi kvalitetan odnos i da se brine o njoj u periodu razvoda. Srećom, njeno zdravstveno stanje se povuklo sa 11 godina, a veza između oca i ćerke ostala je i dalje jaka.

- Postao sam mnogo strpljiviji nego što sam mislio da sam sposoban - ističe Leblank.

Uprkos tome što je poznat, Met svoju ćerku drži podalje od javnosti. Marina, koja je sada odrasla  danas se vrlo malo zna, osim da je spremna za koledž i da ima niz hobija, uključujući i to da je "tatina devojčica" koja voli „Prijatelje“ i konje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica