• 1
 ≫ 

Kako jedan od najboljih tenisera ceni podršku supruge: Rodžer Federer se javno zahvalio Mirki

 ≫ 

Jedan od najvećih svih vremena potvrdio da će se povući iz profesionalnog tenisa

  • 1
Mirka Federer, prsten Foto: AP/Tanjug

Jedan od najvećih tenisera svih vremena, Rodžer Federer, odlučio je da se penzioniše u svojoj 42. godini života. Federer je svoj poslednji meč odigrao pre dve godine na Vimbldonu, a nakon toga imao je nekoliko operacija od kojih nije uspeo da se oporavi kako bi se vratio na najviši nivo.

Zbog toga je odlučio da se povuče, ističući da mu je telo dalo jasne signale i da je vreme da kaže kraj.

On je na društvenoj mreži "Instagram" objavio emotivno pismo u kom se oprašta od profesionalnog tenisa. Međutim, pored tenisa, Rodžer je u pismu pomenu još jednu svoju ljubav - svoju suprugu Mirku.

- Posebno želim da se zahvalim svojoj neverovatnoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživela svaki minut. Ona mi je pomagala da se zagrejem pre finala, gledala bezbrojne mečeve, čak i kada je bila u osmom mesecu trudnoće, i trpela moju šašavu stranu preko 20 godina - napisao je Federer i pomenuo i svoju decu.

- Takođe želim da zahvalim svim četvoro moje predivne dece koja su me uvek podržavala, uvek bila spremna za istraživanje novih mesta i stvaranje divnih uspomena. Videti svoju porodicu kako navija za mene sa tribina je osećaj koji ću pamtiti zauvek - stoji u Federerovoj poruci.

Mirka Federer je poznata kao supruga Rodžera Federera, ali, mnogi možda i ne znaju da je i ona u mladosti bila perspektivna teniska zvezda. Povreda je prerano prekinula njene teniske ambicije. Ipak, stala je uz svog muža i pomogla mu da postane jedan od najboljih igrača u istoriji.

Video: Ćao nema više: Federerov oproštajni govor sa kraja karijere

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Ana

    17. septembar 2022. | 19:05

    To je prava supruga,koja je uvek uz svog supruga,koja ga bodri,ali uvek iza njega.A ova naša Jelena joj je sušta suprotnost.Smatra da ako se udala za noleta,treba svi samo o njoj da pišu.Zsto Mirka i dobija pohvale od svih.Jefns je mirka

    Podelite komentar