• 0

Sva deca Džejmija Olivera: Unutar porodice koju slavni kuvar ima sa svojom ženom Džuls

Petoro dece Džejmija Olivera nose jedinstvena imena inspirisana raznim stvarima koje su se dešavale u životima njihovih roditelja

  • 0
Džejmi Oliver žena Džuls deca

Foto: Profimedia/INSTAR Images/INFphoto.com

Džejmi Oliver je kuvar, suprug i otac. Čuveni šef kuhinje, rođen 27. maja 1975., u Londonu, počeo je da radi u restoranima veoma mlad. Strast za kuvanjem razvio je još kao dete kada je radio u restoranu svojih roditelja.

Sa 16 godina otišao je na Vestminster Kejtering koledž, a potom zaposlio kao glavni poslastičar u restoranu "Neal Street". Mladi kuvar se prvi put pojavio na televiziji u dokumentarcu dok je radio u Londonu, u kafeu River.

Kao kuvar ime je sticao radeći u nekoliko renomiranih restorana, a poznato ime postao je zahvaljujući svom kulinarskom šou „Goli kuvar“ koji je emitovan još 1999. Druga emisija koja ga je proslavila je „Revolucija hrane Džejmija Olivera“. Za sve to vreme Džejmi je objavio i niz kuvara i otvorio mnogo restorana. TV emisije su se samo nizale, od "Oliver's Tvist", "Jamijeva kuhinja", "Džejmijeve školske večere" i td.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver)

Kako prenosi Amo Mama, planetarni uspeh kulinarskog šefa nije mu stao na put da isto tako uspešno formira i porodicu grandioznu kao što je i njegova karijera. Sa svojom ženom Džuls, sa kojom je u braku više od 20 godina, Džejmi se zabavlja još od tinejdžerskih dana, kada su imali po 17 godina. Džuls, rođena kao Džulijet Norton 27. novembra 1974. godine ima prilično popularan dečiji modni brend za odeću pod nazivom "Little Bird". Ona je i influenserka na Instagramu, gde deli fotografije svog doma i života sa svojom divnom porodicom na društvenim mrežama.

Jedan od njenih nedavnih postova upravo je bio o njihovoj dugogodišnoj ljubavi, kada je pronašla gomilu ljubavnih pisama koje joj je Džejmi slao kada je bila tinejdžerka. Ona je sa 17 godina tri meseca radila u Japanu, a njen tadašnji dečko Džejmi joj je svakodnevno slao po pismo ili faks.

Par se venčao 2000. godine i imaju petoro dece. Prvo su živeli u Hempsted Hitu u severnom Londonu, pre nego što su se preselili u seosku vilu iz 16. veka u selu Finčingfild u Eseksu. Njihov dom se nalazi na imanju od 70 ari sa ogromnom seoskom kućom  i preuređenim štalama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver)

Par godinama nije mogao da ima decu i bili su veoma otvoren o paklu koji su proživeli tokom višestrukih pobačaja i Džulsinih problema sa plodnošću usled sindroma policističnih jajnika. Danas 47-godišnji kuvar, jednom prilikom je za "Hello" otkrio kako je Džuls oduvek želela da ima decu, da je to bio njen san. On to nije u početku razumeo, jer su oboje imali svoje karijere pred sobom, međutim, kako sam kaže, tek kada je doživeo svoju ženu kao "mamu" shvatio je koliko je iskrena u tome i da je „to je njen pravi svet“.

Otud i ne čudi što je par nedavno razgovarao o tome da imaju i - šesto dete. Džejmi baš i nije zvučao oduševljeno dok je govorio o tome u emisiji „Kris Mojls Šou”, ali je svestan da nije jedini koji se pita. S druge strane, Džuls je oduševljena sa idejom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver)

Deca Džejmija Olivera imaju jedinstvena imena inspirisana raznim stvarima koje su se dešavale u životima njihovih roditelja. I obožavaju ih.

Prvo dete su dobili 2001. godine nakon tretmana vantelesnom oplodnjom. Njeno ime je Popi Hani Rouz (prev.Mak Med Ruža) koja je rođena 18. marta 2002. Samo godinu dana kasnije, par je dobio drugo dete, još jednu ćerku Dejzi Bu Pamelu (prev. Bela Rada Ljubav Šećer), rođenu 10. aprila 2003. Obe ćerke trenutno studiraju.

Petal Blosom Rejnbou (prev. Cvetić Procvetana Duga) je treća ćerka, rođena šest godina nakon Dejzi, 3. aprila 2009. Njena mama je otkrila da je njeno ime inspirisao mali poni. Četvrto dete i najstariji sin Badi Bear (prev. Drugar Meda) je rođen je 15. septembra 2010. godine, a njegova mama je pričala o tome kako je bilo zabavno dati mu ime jer je bio prvi dečak u njihovoj grupi. I River Rocket (prev. Rečna Raketa) je Džejmijevo i Džulsino poslednje rođeno čedo, koje su dočekali 7. avgusta 2016. godine. Njegovo ime je inspirisano ranom karijerom njegovog oca kada ga je otkrio Bi-Bi-Si dok je radio u kafeu River 1997. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver)

Godine 2019., u eri kovida, Džejmi Oliver je bio prinuđen da stavi svoje restorane pod upravu nakon što su se borili sa dugovima i zasićenim tržištem. Samo tri od 25 restorana nije zatvoreno.

- Uništen sam što su naši veoma voljeni restorani zatvoreni. Duboko sam tužan zbog toga - napisao je kuvar tada na svom Tviter profilu. Džejmijevi britanski restorani počeli su da doživljavaju finansijske probleme 2016. godine, a kuvar je ubrizgao milione iz svoje ušteđevine kako bi pokušao da spase posao, ali i pored te finansijske inekcije, oko 20 picerija i restorana moralo je da bude zatvoreno, zbog dugovanja poveriocima oko 100 miliona dolara.

Uprkos tome, šef je i dalje prilično bogat, zahvaljujući svojim kuvarima. Prema izveštajima, samo 2018. je prodato preko 45 miliona primeraka, što je donelo prodaju od 7,4 miliona dolara. On takođe prodaje kuhinjske uređaje na Amazonu. Šef je prodao preko 27 miliona komada Tefal posuđa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver)

Nakon restoranskog fijaska Džejmi Oliver, međutim, ne gubi optimizam. Situaciju predstavlja kao priliku da se razvije i mnogo nauči tvrdeći da oseća kako je pred njihm još „20 godina dobrog rada“, ali da ne želi da vidi svoje ime na restoranima širom sveta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica