• 1

Čestitku koju je Hristina iz Niša napravila mami za rođendan morate da vidite

Savršena ideja za poklon

  • 1
Hristina Marković Foto: Privatna arhiva Hristina Marković

Deca često ne znaju šta da poklone roditeljima za rođendan, pogotovo kada su u pitanju jubilarni datumi. Parfem, bombonjera, dobro piće ili bilo šta drugo materijalno nestane vremenom i lako se zaboravi, ali uspomena na dar je nešto što je, provereno, najdragocenije i vanvremensko, a ostaje između dece i roditelja zauvek kao anegdota i nešto čega će se zauvek sećati.

Pred jednom takvom dilemom šta da poklon Hristina Marković iz Niša majstorski je smislila najoriginalniji način kako da čestita 50. rođendan svojoj mami Emini Marković i osigurala se da će ovaj poklon da upamti za ceo život.

Naime, u svojoj objavi na "Fejsbuku" Hristina je mami poslala čestitku ispraćenu jednostavnim "Srećan rođendan, mama", i objavila dve, na prvi pogled prilično slične fotografije. A između njih je četvrt veka razlike.

Devojka je, zapravo, napravila rimejk fotografije svoje majke koja je nastala kada je Emina bila bila približnih godina kao i Hristina danas. Na originalnoj fotografiji se vidi Hristininaa mama kako pozira na stepenicama porodične kuće, držeći banane u ruci, dok se u pozadini, na ulaznim vratima vidi njen otac, odnosno Hristinin deda. Na drugoj fotografiji, lepa Nišlijka je u potpunosti preslikala pozu svoje majke i okolni ambijent sa stare fotografije, a uspela je da nagovori i dedu da učestvuje u njenoj zamisli.

Zbog ovakve originalne čestitke za rođendan kontaktirali smo sa Hristinom, da nam za Ona.rs otkrije odakle joj inspiracija i zašto baš ova fotografija.

- Inspiracija je došla od maminog 50-og rođendana. Htela sam nešto što bi bilo zaista značajno i večno, a ideja potiče od toga što sam oduvek obožavala njen stil i celokupnu prepoznatljivu estetiku 90-ih, sa ovim odevnim komadima koje sam i sama htela da nosim na isti način - rekla je Hristina za naš portal.

Mama Emina na svojoj fotografiji ima oko 22 godine, a Hristina trenutno ima 26.

- Gospodin u pozadini je deka koji sada ima 75, ali je vrlo revnosno i profesionalno odradio svoju ulogu. Pošto smo radili krišom, sliku je napravila moja baka (71) koja je, mislim, tada, prvi put u životu fotografisala telefonom. Verovatno i poslednji - našalila se Hristina na kraju našeg razgovora i rekla da će mamu veoma da obraduje i ova priča koju smo vam preneli.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Jovan

    21. septembar 2022. | 17:09

    Originalno, bravo za ideju

    Podelite komentar