• 0

Ime koje predstavlja ženu neverovatne lepote: "Ona koja je blistava kao sunce"

Poslednjih godina je vrlo popularno

  • 0
Znacenje imena Natalija Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Poslednjih godina tradicionalna, stara imena vraćaju se u modu, ali još uvek postoje i pojedinci koji u potrazi za idealnim imenom za svoju devojčicu posegnu za nešto neobičnijim rešenjima.

Jedno od tih imena je i Nora, ime koje je poslednjih nekoliko godina postalo vrlo popularno na našim prostorima.

Postoje brojne etimološke pretpostavke o poreklu imena Nora. Jedna od njih zastupa tezu da je ime nastalo iz starogrčkog jezika i to kao skraćena varijanta ili nadimak od imena Allenor; Eleonora.

Međutim, drugi etimolozi smatraju da ime Nora vodi poreklo od grčke reči "eleos", koja ima značenje pravda; milost; saosećanje; plamenitost; empatija.

Najverovatnija pretpostavljena značenja ženskog ličnog imena Nora jesu neka od sledećih - "ona koja je osećajna i koja je milosna"; "ona koja je plemenita i saoseća sa tuđim patnjama"; "ona koja svakome rado pomaže"; "ona koja je dobra i koja je velikog srca i čiste duše"; "ona koja je unela svetlost i sjaj u svoj dom"; "ona koja je izvanredna i sjajna"; "ona koja je blistava kao sunce i koja je puna vrlina"; "ona koja je iskrena i poštena" i "ona koja je pravdoljubiva osoba".

Inače, Nora je ime za grad i za jednu pokrajinu u Švedskoj, a često se može čuti i kao prezime. Novootkrivena planeta u sunčevom sistemu se zove 783 Nora.

U Velsu postoji svetionik Nora, u Zimbabveu podmornica, a u Kanadi planina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica