• 4

Kako da napravite dekorativne mini-bundeve: Popularne su i kao rekviziti za Noć veštica

Deca će biti oduševljena ovim jednostavnim trikom

  • 4

Ovaj "uradi sam" projekat će razveseliti celu porodicu!

Jesenja dekoracija u naš dom unosi atmosferu novog godišnjeg doba, a popularni praznik koji se odnedavno ukorenio i kod nas, a kome se najviše raduju deca, Noć svetih ili Noć veštica (Halloween), najpoznatiji je po prizorima sablasnih izrezbarenih bundeva koje se koriste za dekoraciju.

Vremenom su tako bundeve postale simbol ove proslave, a varijacija na temu ima milion - bundeve mogu biti rezbarene, oslikane, veštačke ili samo ostavljene cele za dekoraciju.

Naišli smo na „napravi sam“ bundeve od balona na internetu i potpuno smo ubeđeni da će ovaj metod da nadmaši sve ostale ideje za dekoraciju. Najlepši deo je što se prave toliko lako da su idealan projekat koji možete da spremite zajedno sa decom.

Ove slatke, minijaturne bundeve su napravljene od balona punjenih pamukom. Možete da kreirate lozu od zelene žice i da ih povešate na nju, ili da ih iskoristite da napravite venac. Ili pak samo da ih aranžirate na nekoj postavci koju ste zamislili.

Lako se prave kod kuće u roku od nekoliko minuta, sa materijalom koji vam je pri ruci.

Potrebno vam je pakovanje jarko naranždastih balona, koje ćete da isečete oko "vrata", na mestu gde se duva vazduh. Potom uzmite vatu ili neki drugi materijal za punjenje (može i brašno) i napunite telo balona. Kada ga napunite, uzmite tanji kanap svetle boje i obmotajte balon tako da napravite "rebra". Potom možete napraviti stabljiku tako što ćete je omotati oko vrata balona.

Kada je kanap namešten i učvršćen, dekorišite stabljiku, najbolje zelenom trakom za cveće ili možda zlenim krep-papirom od kojeg možete da formirate i lišće pri dnu peteljke.

Ove male slatke bundeve možete da dodate u poslužavnike ili da stavite oko središnjeg dela stola ili da ih nanižete i raširite gde smatrate prikladno. Deca će biti oduševljena. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Gaga Sc Zoki

    25. oktobar 2022. | 17:30

    Kakva noc vestica u PRAVOSLAVNOJ ZEMLJI,bezite satanisti!!!

    Podelite komentar

  • Ana NS

    25. oktobar 2022. | 19:03

    Ajte ,molim Vas ! Kakva Noc Vestica ?! Kod nas ,pravoslavaca tog dana slavimo Svetog Luku .Ostavite te zapadnjacke ,izopacene obrede ,neka ih oni tamo obelezavaju .

    Podelite komentar

  • 534

    25. oktobar 2022. | 17:32

    Zašto bi mi u Srbiji obeležavali Noć veštica? Zna se gde žive veštice pa neka ih oni slave.

    Podelite komentar