• 2

Šta spaja Evu Mendez i Jelenu Đoković: Jedna osoba ih je uverila da se roditeljstvo konstantno uči

Glumački par Eva Mendez i Rajan Gozling imaju dve devojčice, a porodični život kriju od kamera. Ipak, Eva je otkrila da u njenom roditeljstvu saveti jedne osobe imaju posebno mesto. Slične stavove deli i Jelena Đoković

  • 2
Eva Mendes, Jelena Đoković Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, ATA Images

Eva Mendez je holivudska glumica, poslovna žena, filantrop i majka. Iako postiže zapažen uspeh u poslovnom smislu, uspeva da balansira to sa posvećenošću porodici. Ona i glumac Rajan Gozling imaju dvoje dece - Esmeraldu (8) i Amadu (6) i to je jedino ono što se zna o ovoj porodici, jer se njih dvoje trude da ta strana njihovih života bude što dalje od kamera.

Za "Kidspot" je ipak dala redak uvid u svoj i Rajanov stil roditeljstva.

Kada je pričala o tome kakva je kao majka, Eva Mendez se našalila rekavši:

- Zavisi od dana, zavisi od doba u mesecu.

Dodala je da se trudi da radi na sebi koliko god da je to moguće i da se stalno unapređuje kao roditelj. Vodi se knjigom dr Šefali i filozofijom svesnog roditeljstva.

- Takođe sam pronašla zaista odličan sistem podrške na društvenim mrežama, ne samo kod dr Šefali već i kod dr Beki... ona je neverovatna. Postoji i nežno roditeljstvo. Postoji toliko neverovatnih ljudi i pokreta na društvenim mrežama koji podržavaju vrstu roditelja kakav pokušavam da budem.

Dr Šefali je klinički psiholog i autor bestselera "Njujork tajmsa". Njena filozofija pomera tradicionalni odnos roditelj-dete na međusobni odnos "roditelj sa detetom" u kome roditelj uči zajedno sa svojim detetom.

Dr Beki je takođe klinički psiholog koji se protivi tradicionalnom modelu nagrađivanja i kažnjavanja. Njeno predavanje uključuje istraživanje stilova vezanosti, svesnosti i regulacije emocija u vezi sa roditeljstvom.

Naglasila je da je se sve na kraju svodi na brigu o sebi i da samo onda kada ste vi dobro, moći ćete da budete i dobar roditelj i dobri za svoju decu.

- Dakle, ako ne radim na sebi, ne idem na terapiju, ne brinem se o sebi, ne idem u šetnju kada osećam da nešto neću dobro da podnesem, onda nisam najbolja mama koja mogu da budem ... tako da uvek prvo radim na sebi.

Kada su je pitali o roditeljstvu sa svojim mužem, glumcem Rajanom Gozlingom, rekla je da kod njih ne postoji dinamika "dobar policajac-loš policajac", već da oni pokušavaju da budu roditelj na način koji je specifičan za svaku pojedinačnu situaciju.

- Mi pričamo, želimo da razgovaramo o svemu.Zaista se trudimo da osnažimo decu da imaju svoj glas. Dakle, mi smo veliki govornici u našoj porodici - priča Mendez.

Video: Jelena Đoković govorila o jednom od uzroka neplodosti kod žena, izazvala lavinu komentara

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Duca

    22. novembar 2022. | 12:21

    Nista ne spaja dve rqzlicite osobe plus ova nasa ko akrep

    Podelite komentar

  • Slavko

    22. novembar 2022. | 16:01

    Bas nista ih ne spaja, glupo porediti ostvarenu zenu sa zenom uspesnog sportiste

    Podelite komentar