• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekoliko predloga da budete super roditelji: Kako učiniti deci dan zabavnijim

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako vam ponestaje ideja kako da iznenadite decu, evo nekoliko zanimljivih predloga

  • 0
dete sreća Foto:Shutterstock

Zabavne porodične aktivnosti su radost kako za decu tako i za roditelje.  Iznenađenja su upravo oni detalji koji detinjstvo čine magičnim. Prirediti detetu neku vrstu zabave bez određenog razloga pokazuje koliko je roditeljska ljubav velika.

Evo nekoliko ideja koja će zasigurno osvojiti velika srca naših mališana.

2. "Da" dan

Ovo će definitivno zahtevati strpljenje ukoliko imate maštovito dete.  Ovo je takoreći san snova za svako dete. Pravila su jasna: Ne možete reći ne za bilo koji zahtev deteta. Prava zabava, zar ne? Ne bismo vas mogli pripremiti na to šta vas sigurno očekuje ako se za ovo odlučite, barem ne dovoljno za sve šta sledi.

Dobra varijanta je da pre nego što počne "Da" dan, naglasite neke granice, ali imajte na umu da je ovaj dan specifičan po tome što dopuštate ipak da se ostvare neke detetove želje, tako da i se i vi  morate pridržavati nekih granica u postavljanju granica. Zbunjujuće, ali tako je najbolje rečeno.  Savet: Ako vas pitaju za vaš telefon, a nisu najspretnija, ne pristajte, tanak je ekran između  "Da""Više nikada" dana.

2. Tajno skrovište

Mistično zvuči, ali  ono što decu najviše privlači je ono što je kod njih najrazvijenije - mašta. Zato se morate vratiti u njihov broj cipela i osmisliti kako uz pomoć ćebeta i jastuka napraviti pećinu punu slatkiša u kojoj možete gledati neki zabavni crtani i uživati u smehu vašeg mališana. Ovo je sigurno iskustvo za pamtiti, a želeće sigurno da vam to pređe u tradiciju.

šator u sobi Foto:Shutterstock

3. Igranje sa prijateljima

Svima nam je puno srce kada vidimo kako su nam deca vesela dok se igraju sa drugarima. Zato bi odlična ideja bila da se udružite sa roditeljima tih drugara i decu zajendo odvedete negde gde će se moći izigrati koliko god žele.

Ovo mesto može biti gradski ili luna park, ako je lepo vreme, igraonica ili eventualno dvorište nečije kuće dok ćete vi uživati u razgovorima, a dete u bajkama njega i njegovih drugara.

Mama i ćerka Foto:Shutterstock

4. Veče higijene

Ovo možda zvuči dosadno deci, ali je zapravo mnogo više stvari staje iza ove dve reči. Ovo je zabava i za roditelje i za dete, jer se zajedno sređujete i doterujete raznim kremicama i losionima. Napravite pravu uživanciju. Ukoliko imate kadu, možete je napuniti i ubaciti lepe kupke kao i omiljene igračke vašeg deteta. Učite ih, ali kroz zabavu, koliko je važna nega o sopstvenom telu.

(Ona.rs / Playfulnotes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana je dobila bliznakinje sa 46 godina, kada je mislila da više za to nema šanse

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica