• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama pokrenula raspravu: "Lakše mi je da idem na posao nego da čuvam decu kod kuće"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova majka tvrdi da joj je mnogo lakše da ide na posao nego da čuva decu kod kuće

  • 3

Jedna mama iz Australije pokrenula je raspravu na internetu kada je priznala da bi pre išla na posao nego ostala kod kuće sa svojom decom.

Mama Sara Toresan je na "Tik Toku“ počela video pitanjem da li je ljudima koji rade van kuće potrebno više sna?

- Kada bih imala opciju da ostanem kod kuće s decom ili da idem na posao nakon noći u kojoj se nisam naspavala, uvek bih odabrala da idem na posao – izjavila je ona.

Ubrzo je njen video prikupio više od 70 hiljada pregleda, prenosi "Nypost".

- Mislim da sam vrlo kvalifikovana da govorim na ovu temu jer sam majka koja je zaposlena. Odlazak na posao je mnogo lakši nego ostajanje kod kuće s decom - kazala je ona.

Njeni argumenti su što tokom odlaska na posao može da sluša svoju omiljenu muziku, može na miru da prošeta i popije kafu, može da razgovara sa kolegama na poslu i da koristi različite delove svog mozga.

Ona kaže kako joj do kraja dana jako nedostaju deca i da je jako uzbuđena kada treba opet da ih vidi.

Nakon toga uporedila je ovu rutinu sa onom kada boravi kod kuće s decom za koju kaže da često može da bude takva da „nema normalan ljudski razgovor“.

- Od trenutka kada otvorite oči ujutru dok ih ne zatvorite uveče vi ste u mašini. Vi neprekidno zadovoljavate njihove potrebe, smirujete njihove sukobe, vičete na njih...

Ona kaže da jedva uspe da uživa u jednoj šolji kafe kada je kod kuće s decom.

- Većina roditelja koji ostaju kod kuće s decom sanjaju o samostalnih 45 minuta uz slušanje omiljene muzike ili podkasta- insistirala je ona.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

Ubrzo su usledili različiti komentari vezani za ovu temu.

"Posao je moje plaćeno odsustvo“, "Izgubila bih razum kao majka koja ostaje kod kuće“, "Posao mi je tako lepa pauza“ - bili su samo neki od komentara koji su se složili sa ovom majkom.

Ipak, bilo je i onih oprečnih mišljenja.

- Apsolutno ne bih volela da sam na poslu. Već osam godina sam kod kuće s decom i mogu da radim šta god želim – kazala je jedna majka.

- Ostajanje kod kuće s decom je sto puta lakše od posla. Naravno, ima izazova, ali to je za mene blagoslov - napisala je druga majka.

Debata oko toga da li je lakše da budete majka koja je zaposlena ili ona koja ostaje kod kuće traje već dugo vremena, a mi vas pozivamo da u komentarima napišete svoja iskustva na ovu temu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Mama

    20. februar 2023. | 13:52

    Mnogo je lakse raditi jer imam osecaj da sam nesto pocela i zavrsila - s decom je stalno isto i beskonacno. Za one koji pitaju zasto sam ih radjala - sasvim je u refu reci da je tesko nego izigravati heroja i trpeti.

    Podelite komentar

  • Bebita

    20. februar 2023. | 12:58

    Zasto ih je radjala ako joj pada tesko da bude sa njima? Njena filozofija je "ja volim decu ali da se poigram malo s njima kao da su igracke" Da se radi mora i treba ali ja dok sam na poslu cesto zovem dete telefonom i jedva cekam da dodjem kuci

    Podelite komentar

  • miki

    21. februar 2023. | 22:14

    Imam ja jednu takvu u familiji. Mora da radi ne zna gde će pre dok ne uvali dete nekom iz familije, onda odjednom nema više posla. Danas ljudi nisu spremni za odgajanje dece, radije blenu u komp i telefon i uvale detetu isti, nego da rade sa setetom. A kad ga izvedu u šetnju (do kafića da popiju kaficu) opet mu uvale telefon kako bi mogle da bleje na miru. Posle nazad kući i sve u krug. Sreća sad može da se naručuje hrana pošto mnoge iz ove generacije ni vodu ne znaju da prokuvaju. Sve nesposobno.

    Podelite komentar