• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 zabavne igre sa decom, koje možete igrati u parku: Evo zašto je važna aktivnost na otvorenom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roditelji, da li ste spremni za pravu zabavu sa decom?

  • 1
Deca u sportu, deca i sport, dečiji fudbal, košarka Foto: Shutterstock

Igra sa decom na otvorenom je od velike važnosti za socijalno razvijanje deteta, kao i predah od tehnologije koja ih svakodnevno okružuje.

Igra na otvorenom omogućava deci da razviju samopouzdanje, nezavisnost i samopoštovanje. Takođe, postaju svesni granica i izazova u igri koju igraju. Neprimetno i kroz zabavu uče o poštovanju pravila, koja su tu da bi igra funkcionisala, kao i lekcija da je važno igrati korektno. Naravno, uz to dolazi i učenje o porazu i prihvatanju da ponekad postoje deca koja su u nečemu bolja od njih, ali da se trudom i radom može postići rezultat koji žele.

Kada su deca navikla da se igraju na otvorenom, veća je verovatnoća da će isprobati nove aktivnosti, da neće strepeti pred izazovima i pred nepoznatim stvarima, a i vrlo su otvorena za nove stvari, piše "Nidirect.gov.uk".

Dragi roditelji, pripremili smo za vas tri predloga za igre, u kojima možete učestvovati i zabavite se sa svojim mališanima.

Crtanje kredom

Kreativnost deteta možete razvijati tako, što ćete ih upoznati sa kredama. Ukoliko nađete odličan prostor gde vaše dete može ostaviti svoj umetnički trag, obavezno ga iskoristite. Možete se igrati igre pogađanja crteža, da zadajete zadatke, ali isto tako nemojte zaboraviti na igru koja je prošla mnoge generacije - školice.

Kreda Foto: Shutterstock

"Ko prvi napravi"

Ne postoji bolji način da se objasni ova igra, od toga da je nazovemo "Ko prvi napravi". Pogodili ste, igra se tako da od elemenata u prirodi napravite neki oblik ili pojam koji zadate. Ko prvi napravi, i bolje, on pobeđuje.

Lastiš

Sećate li se čuvenog lastiša? Ovo je prava igra za razvijanje takmičarskog duha, uz koncentraciju i smeh. Onaj koji uspe da napravi sve brojeve na lastišu, bez greške, taj je pobednik. Budite sigurni da je ovo igra koju će vaša deca rado igrati u parku i sa drugarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako se nositi sa histerijom kod dece?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Aleksandra

    17. septembar 2023. | 11:02

    👌👏❤️

    Podelite komentar