• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovako je Dragan Nikolić govorio o svojoj ljubljenoj Mileni: Jednim pogledom mu je pomerala svet

Vreme čitanja: oko 3 min.

O njihovoj ljubavi će se još dugo pričati

  • 1
Dragan Nikolić, Milena Dravić

Foto: ATA Images

Velikan srpskog glumišta Dragan Gaga Nikolić preminuo je na današnji dan pre sedam godina. Pored brojnih uloga po kojima ćemo ga zauvek pamtiti, Gaga nas je naučio i jednu važnu lekciju, možda i onu najvažniju, lekciju o ljubavi.

Glumica Milena Dravić i Dragan Nikolić su se upoznali na snimanju filma "Horoskop" 1969. godine, a posle dve godine su se i venčali.

Njih dvoje su bili i ostali sinonim za bezuslovnu ljubav. Imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih čovek ponovo poveruje u pravu ljubav.

On je u više navrata govorio o ljubavi koju ima sa Milenom i isticao da su za dobar odnos potrebni razumevanje i tolerancija.

- Uvek moraju da postoje tolerancija i razumevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Smatram da je najlakše nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može da osveži dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja nisam to pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala - rekao je glumac svojevremeno za štampano izdanje časopisa Story, a prenosi istorijskizabavnik.

Milena i Dragan venčali su se u pauzi za ručak, na snimanju filma "Kako su se volele dve budale", a kuma im je bila koleginica Seka Sablić.

- Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića "Kako su se volele dve budale". U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići - rekla je Milena jednom prilikom.

Dragan je dao najlepše i najromantičnije obrazloženje zašto je voleo Milenu, a njegove reči, koje je tada izgovorio, i dan-danas mnogi citiraju.

- A ona jednim pogledom uspe da mi pomeri svet i jednim osmehom popravi dan. I onda me pitaju zašto je volim - izjavio je svojevremno pokojni glumac.

Humanitarni rad

Milena i Dragan su pomagali i davali u humanitarne svrhe, ali su retko o tome govori u javnosti. Upravo zbog toga mali broj ljudi zna da su njih dvoje odustali od kupovine auta kako bi pomogli jednom dečaku.

Kako su tada pisali mediji, Milena i Dragan su u doba velike krize jedva uspeli da skupe za novi automobil. Međutim, malo pre nego što je auto trebalo da stigne kod njih, Milena i Dragan su na televiziji čuli priču o dečaku kojem je hitno bila potrebna operacija očiju.

Shvativši da operacija košta koliko i njihov automobil, Milena i Dragan su odlučili da im isti zapravo i ne treba.

- Njima treba para tačno koliko i mi trenutno imamo u kući. Ma, šta će nam nov automobil - rekao je Dragan Mileni.

Njih dvoje su otišli kod dečaka kojem je bila potrebna operacija i dali mu novac.

Milena i Dragan su bili ubraku 44 godine, do Draganove smrti. Nisu imali decu, ali kako je govorio pokojni glumac, to je bio "veliki nedostatak, ali ne i mana".

- Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastanka vrste. Smatram da je to što nemamo decu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu decu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećaku Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što mi nismo imali i oko nje se okreće ceo naš svet- govorio je Gaga.

Video: Seka sa knedlom u grlu o Gagi: On mi je bio jedini drug u životu!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Милан

    11. mart 2023. | 21:25

    Дивни људи…..право оличење праве љубави која нам је и те како потребна,живела љубав😇

    Podelite komentar