• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napravite od šarenih papira vaskršnju dekoraciju u obliku zečeva: Toliko je zabavno da će i deca uživati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako želite da se zabavite i nasmejete, predlažemo vam da napravite ukrasni "lanac" od šarenih zeka

  • 1

Uprkos hladnom vremenu koje nas je zadesilo, nema razloga da svu toplotu i radost Vaskrsa, i šarene boje koje ga prate, ne unesete u kuću i zajedno sa decom uživate u pravljenju dekoracija za ovaj najveći hrišćanski praznik.

Ako želite da se zabavite i nasmejete, predlažemo vam da napravite ukrasni "lanac" od šarenih zeka.

Sve što vam je potrebno su olovka, šareni papiri i šablon, koji možete da pronađete i odštampate sa interneta, ili pak, ako ste vešti, sami rukom da isrctate. I, naravno, oštre makaze. Uvek možete dodatno da ukrasite zekine uši sa još šarenih papira ili da na repić zalepite neki pom-pom, a na "lanac" da nanižete sve što vam se čini zanimljivo i prigodno za Vaskrs. Od malih šargarepica do šarenog perja ili dekorativnih jaja.

Da bi ste napravili šarene zeke u nizu, koje možete da okačite na zid, iznad prozora ili vrata, i bilo gde drugo gde vam se čini lepo i zgodno, prvo morate da isečete šablon u obliku zeca. Jednom kada ustanovite oblik koji želite, uzmite papire u boji, svih kombinacija, tekstura i paleta koje poželite i običnom olovkom na njih precrtajte svog zeku, povlačeći linije duž ivice sablona.

Potom isecite zeke makazama po iscrtanim linijama.

Ako želite da unesete još boje na vaše zeke, iskoristite iseckan papir ili isecite posebne trakice šarenog papira, pa ih potom iskrojite u obliku unutrašnje strane zekinih ušiju. I zalepite. Vodite računa šta vam je lice, a šta naličje zeke, jer se prilikom nizanja uparuju po dva šablona, pa tako na jednom zalepite unutrašnju stranu uha sa leve, a na drugom sa desne strane zeca.

Uparite zeke kako želite. Mogu sa obe strane da budu iste boje ili različite, pa kada ih pomerate da vam se čini da ih je još više. Ako želite, na svakom na mesto repića zalepite po pom-pom. A zatim probušite jednu rupu kroz uši.

Tako spremljene zeke nanižite na šarenu vunicu, po bojama i redosledu kako želite, sa ili bez drugih ukrasa.

Kad završite poslednji niz, vežite vunicu u veći čvor i potom napravite male omče sa obe strane od vunice za lakše kačenje. I to je to.

Vaše vaskršnje zeke su spremne!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Obradujte najmlađe najslađim vaskršnjim zalogajima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari