• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prva beba putem surogat majčinstva stiže u kraljevsku porodicu: Danska princeza Karina postaje majka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prava ljubav uvek iznjedri srećan kraj

  • 0
Prince Gustav, Carina Axelsson Foto: DUTCH P VAN KATWIJK / The Photo One / Profimedia

Princ Gustav od Sajn-Vitgenštajn-Berleburga i njegova supruga Karina Akselson očekuju dečaka u maju, putem surogat majčinstva, tvrdi jedan fan kraljevske porodice. Prema nalogu "Couture and Royals" koji ima više od 83.300 pratilaca na "Instagramu" i oko 22.000 na "Tviteru", kraljevska porodica  je obavestila zaposlene u zamku o novostima ranije ove nedelje.

Izvor blizak paru naveo je sledeće:

- Princeza Karina i princ Gustav su veoma srećni i zahvalni na ovoj prilici i zahvaljuju se svima koji su učestvovali i pomogli da se pronađe legalni put da bi ovo bilo moguće. Zbog dobrobiti deteta, mole da se suzdržite od daljnjih pitanja, sve će se objaviti u odgovarajuće vreme.

Bračni par svoje prvo dete očekuje u 54. godini.

Radosne glasine stižu nakon dve decenije haosa koji je izazivao kraljevski par, pošto godinama nije mogao da se venča zbog pravila o nasleđivanju koje je uspostavio Gustavov deda, princ Gustav Albreht, bivši nacista. Tridesetih godina 20. veka objavio je svoju volju da spreči nasleđivanje porodične imovine ako se venčanje odigra sa devojkom koja nije protestantskog, plemićkog i arijevskog porekla.

Ali, 1944. nestao je dok je služio kao oficir u nemačkoj vojsci, a niko nije tražio zvanično proglašenje smrti sve dok se Gustav nije rodio 1969. godine. Gustavov otac, princ Ričard, nasledio je imovinu jer je njegova žena - princeza Benedikta od Danske - ispunjavala stroge i kontrolne kriterijume.

Princ je 2000. godine trebalo da se oženi Elvirom Rošefort koja je poticala iz aristokratske francuske porodice. Ali senzacionalno, kraljevsko venčanje je otkazano samo dva meseca pre određenog datuma. Godine 2003. Gustav je postao opčinjen Karinom. Međutim, njihova borba za ljubav nije bila laka.

Karina Akselson, američka autorka najpoznatija po tinejdžerskoj modnoj detektivskoj seriji "Model Under Cover", ima švedsko i meksičko nasleđe, pa stoga nije zadovoljavala plan testamenta.

- Karina se preselila u dvorac Berleburg sa Gustavom i često se osećala kao u zamci, a činilo se da brak nije dolazio u obzir - navodi izvor.

Nakon smrti kralja Ričarda 2017. godine, usledili su pravni izazovi jer je Gustavov praujak princ Ludvig-Ferdinand verovao da treba da dobije bogatstvo.

Nemački sud je 2020. odlučio da Gustav ispunjava uslove testamenta i može da nasledi zamak Berleburg, gde su se on i njegova supruga venčali pred 80 gostiju. Autorka, koja je odrasla u "Silikonskoj dolini" u Kaliforniji, rekla je da ju je sopstveno iskustvo sa monarhijom inspirisalo da napiše seriju "Royal Rebel" koja govori o izmišljenoj princezi-tinejdžerki.

- Želela sam da razbijem predrasudu da princeze mogu da rade i imaju šta god žele. Kad ste deo vladajuće monarhije, život može biti privilegovan, ali je veoma različit od onoga što ljudi zamišljaju - istakla je za "Dailymail.co.uk". 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica