• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Porodila se, pa 5 dana kasnije izašla u grad: "Nije u redu da zbog toga trpim osude"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li je u pitanju negovanje sopstvenog mentalnog zdravlja ili nedostatak odgovornosti?

  • 0
Natasha Harding Foto: S Meddle/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Društvene mreže omogućile su nam prozor u svet roditeljstva, te se tako često susrećemo sa raznim majkama koje dele svoju svakodnevnu rutinu, kao i način vaspitanja i oblačenja dece.

S obzirom na to da je internet mesto gde svako ima pravo na svoje mišljenje čak i onda kad isto nije traženo - kritike su neizostavna stavka.

Tako su se ove nedelje na meti osude našle majke koje su izašle u grad "prebrzo", po mišljenju korisinika društvenih platformi, prenosi "The Sun".

Moli Hag (23) ostavila je svoju tri meseca staru bebu kako bi otputovala u Nicu zbog posla.

TV voditeljka Stejsi Solomon nedavno je podelila kako uživa u izlasku sa svojim mužem, dok im novorođenče čuva deda.

Stacey Solomon,  Joe Swash Foto: Can Nguyen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da li postoji određena vremenska granica koja treba da se poštuje kada je u pitanju usklađivanje društvenog života i odgajanja bebe koja je upravo došla na ovaj svet?

Majka Nataša Harding (48) navodi kako je ona prvi put ostavila bebu sa dadiljom kada je devojčica po imenu Leksi imala svega pet dana.

- Kada sam rodila svoju drugu bebu, Leksi, znala sam u čemu sam, jer sam sve to već prošla sa svojim sinom Zakom, sedam godina ranije - navodi Hardingova.

- Možda zvuči malo grubo, ali nisam mogla da dočekam da imam nekoliko sati za sebe, verovatno zato što sam znala da život sa dvoje dece neće biti mirna plovidba. Morala sam da uzmem malo slobodnog vremena. Kada je Leksi imala pet dana, moj suprug Pol i ja otišli ​​smo u lokalni pab za parove, a ćerku smo ostavili sa bebisiterkom od poverenja.

Ona objašnjava kako je imala sreće što joj je porođaj trajao samo 51 minut, te se fizički osećala dobro. Od tada ju je ostavljala tri puta nedeljno, uglavnom sa dadiljom ili ocem detata, kako bi mogla da radi stvari za sebe.

- Trenirala sam i počela da se osećam dobro jer sam se oslobađala stresa. Verujem da me je ovaj potez učinio boljim roditeljem. Svakom ko kritikuje moje odluke imam da poručim sledeće: "Zašto žene moraju da ostanu sve vreme kod kuće sa bebom?". Aplaudiram ženama poput Moli Hag koje se ne izvinjavaju što se vratile na posao i ostavile dete sa mužem. Ne mogu da zamislim da ne radim ili da se ne viđam sa prijateljima.

Nataša ističe kako nikada nije bila "nervozni roditelj" upravo zahvaljujući ovim tehnikama, a njena deca, Zak, koji je sada tinejdžer i devetogodišnja Leksi izrastaju u nezavisnu, zdravu decu.

- Moj moto je uvek bio "Biće sve u redu". Verujem da sve žene treba da rade ono što je ispravno za njih. Ne bih osuđivala mamu koja ostaje kod kuće i zato nije u redu da mene neko osuđuje. Biti roditelj može biti sveobuhvatno i tako je lako zaboraviti na svoju drugu polovinu. Žene ne bi trebalo da se osećaju pod pritiskom da ostave svoju bebu ako nisu spremne. Dobra briga je ključ - bilo da su to prijatelji, članovi porodice, dadilja ili vrtić. Ako ne možete da verujete osobi kojoj ostavljate dete, nećete se moći opustiti - govorila je Hardingova.

A šta vi mislite? Da li su ove mame u pravu? Podelite sa nama kroz komentare.

(Ona.rs)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica