• 3

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Imam troje dece i odgovorna sam za sve. Poželela sam da odem sama na odmor, ali suprug kaže da sam sebična"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rekla je da je poslednji put bila daleko od dece i kuće povodom muževljeve rođendanske večere u martu i na ginekološkom pregledu, a da je muž pokušao da je natera da povede decu, iako je bio kod kuće

  • 3
mama troje dece Foto: Shutterstock

Žena je zatražila savet nakon što je okarakterisana kao "sebična" zbog planiranja samostalnog putovanja, bez svog partnera i njihovo troje dece.

Majka (32) je na popularnom forumu "Redit" pokušala da objasni zašto joj je potreban odmor od troje dece koja imaju sedam, četiri i dve godine, kao i od svog supruga.

Najpre je objasnila da je zadužena za čuvanje dece puno radno vreme, kao i za pranje veša i kuvanje, dok njen partner, koji radi u IT-u, kao jedinu obavezu ima da prošeta psa.

Rekla je da joj je potrebna slobodna nedelja u kojoj ne mora da "umiruje dete koje plače", i prisetila se poslednjeg trenutka koji je imala samo za sebe, a to je bio na ginekološkom pregledu, na koji joj je partner čak predložio da odvede decu, piše "Daily Mail".

- Ja i moj partner se ne slažemo. On misli da sam sebična što ovo razmatram. Mislim da nisam. Predložio mi je da objavim ovde da vidim šta svi kažete. Zajedno smo 12 godina. Moj partner ima dve obaveze u pogledu kuće. Ujutru šeta pse i ide na posao sa punim radnim vremenom. Često zaspi u 20 časova. Radi u IT-u. Imamo troje dece i ja sam u potpunosti odgovorna za njihovu brigu, kao i za sve kućne obaveze, pranje veša, kuvanje, čišćenje. Ja sam majka koja ostaje kod kuće, ali sam i samozaposlena, pa nakon što ceo dan čuvam decu, radim nekoliko sati na laptopu.

- Bliži se moj rođendan. Pitala sam svog partnera šta bi mislio da rezervišem sama odmor na nedelju dana za svoj rođendan. Pitala sam ga da li može da iskoristi svoje plaćeno slobodno vreme da uzme odsustvo sa posla da provede nedelju dana sa naše troje dece, da ih vodi u školu i brine o kući. Rekao mi je da sam sebična. Pitala sam ga: "Da li je sebično želeti da odem na odmor na nedelju dana za moj rođendan?". Rekao je da.

U nastavku je navela koliko malo obaveza zapravo ima suprug i šta sve ona radi za oboje.

mama troje dece Foto: Shutterstock

-  Moj partner nije oprao mnogo veša ovih deset godina. Večeru kuva "povremeno" (dva puta mesečno). Ne čisti, ne pere i ne kosi travnjak. Shvatam, umoran je i radi puno radno vreme, ali i ja radim, i ne osećam se ceneno. Samo želim nedelju dana u kojoj neću morati da smirim uplakano dete ili da brinem o dobrom provodu svih drugih dok žrtvujem svoje.

Rekla je da je poslednji put bila daleko od dece i kuće povodom muževljeve rođendanske večere u martu i na ginekološkom pregledu, a da je muž pokušao da je natera da povede decu, iako je bio kod kuće.

- Odmor bih u potpunosti platila ja. On dobija 28 dana plaćenog slobodnog vremena, ne uključujući praznike. Prošle godine je izgubio 12 dana jer ih nije uzeo.

Jedna osoba je odgovorila rekavši da je udeo kućnih obaveza postao "suludo neuravnotežen" i savetovala je ženu da ode na odmor, rekavši: "Ti nisi mama koja ostaje kod kuće. Imaš honorarni posao. Vaša podela kućnog rada je suludo neuravnotežena i sve to pada na tebe. Naravno, muž odbija da ti dopusti da odete na odmor, jer bi on morao da odgaja sopstvenu decu onda".

- Molim te, za tvoje dobro, rezerviši taj odmor i obavesti ga da ćeš ići. Možda bi, ako bi morao da uradi delić svega što si godinama radila, konačno uvideo koliko je nepravedan prema tebi - glasio je drugi savet.

- Definitivno se slažem. Većina očeva zapravo misli da kućni poslovi i briga o deci nisu velika stvar i da im je posao teži - glasio je još jedan komentar.

- Mislim da treba da se pozabavite tim osnovnim problemom. Nisi ti problem ovde što želiš odmor, ali to je pokazatelj mnogo većeg problema.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mama napravila ćerci kućicu za princeze, unutra ima plazma TV i mini frižider

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Mile

    16. maj 2023. | 15:38

    Ma rodi mu još troje, dobar ti je muž, ne drogira se, radi i ne tuče te. Šta ćeš bolje.

    Podelite komentar

  • Dr

    16. maj 2023. | 22:57

    Ja sam uzivala u materinstvu.Nije mi trebao odmor od dece.Rodila sam sa 33 godine i baš uzivala.Ali svako nek radi kako oseća

    Podelite komentar

  • AAT

    16. maj 2023. | 22:29

    Tebe tvoj muz ne ceni !

    Podelite komentar