• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

7 kraljevskih venčanja koja su svojom raskošću i prestižom očarala svet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove porodice su imale ceremonije koje još uvek žive i živeće u sećanjima naroda

  • 0
Kraljevska venčanja Foto-kolaž: Tanjug/AP, Profimedia PA Archive/Press Association Images/PA Images / MEGA/The Mega Agency

Glamur na venčanjima kraljevskih porodica širom sveta uvek ostavi dovoljno povoda da se o njima govori godinama kasnije.

Ovo su takozvana "velika venčanja", čije slike i snimci kruže, kako bi nam dočarali kako izgleda kada "plava krv" zađe u bele nijanse venčanja.

Prestolonaslednik princ Husein se venčao u Jordanu, sa svojom voljenom Radžvom Al Saif. Ovu najsvežiju kraljevsku ceremoniju ispratile su ostale značajne porodice širom sveta.

Obučen u svečanu kraljevsku uniformu svoje zemlje, Husein je nežnim pogledima, ruku pod ruku stupio u brak sa arhitetkinjom Radžvom. Ona je svojom venčanicom osvojila mnoga srca, obukavši predivnu belu haljinu, sa nadsuknjom koja prati njen hod, zajedno sa dugačkim velom.

Venčanje koje je ostalo upamćeno kao veoma zanimljivo, jeste ceremonija princeze Aleksandre iz Luksemburga i njenog supruga Nikolasa Bagorija.

Sa osmehom je pozdravljala narod u svom belom kombinezonu sa belim, zanimljivim sakoom. Pridržavala se tradicionalne bele boje, dok je pak odlučila da hajinu ostavi za kasnije. Mladoženja je u elegantnom odelu stao na "ludi kamen".

Svoje venčanje nisu čuvali samo za sebe, te su se prvo prošetali pred narodom, sa širokim osmehom.

princeza Aleksandra Luksemburg, Alexandra of Luxembourg with Nicolas Bagory Foto: Luxpress/Jean-Claude Ernst / Zuma Press / Profimedia

Naravno, porodica čija se tradicija, venčanja i ostale ceremonije pomno prate jeste upravo i kraljevska porodica Engleske.

Počevši od venčanja kraljice Elizabete Druge i njenog muža Filipa, preko Ledi Dajane i Čarlsa, Kejt Midlton i Vilijama, Megan Markl i Harija, kao i Čarlsa i Kamile Parker.

Sve je ispraćeno velikom ceremonijom i mnoštvom ljudi koji su pomno pratili svaki korak do oltara.

Svaka dama je imala drugačiju, a opet upečatljivu haljinu, a upravo su venčanice bile glavne teme razgovora. Sa druge strane, mladoženje su oblačile sve u skladu sa svečanom uniformom kraljevića zemlje.

Mahanje narodu pred stupanje u brak je karakteristika kraljevskih svečanosti. Na ovakvim dešavnjima, to je predstavljanje bračnog partnera svojoj zemlji i time je narod jedan veliki počasni gost.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica